◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.05.2024

Eveniment caritabil
în sprijinul celor de acasă

Recent, restaurantul Cornelius din Londra, a găzduit un eveniment caritabil, o acțiune de strângere de fonduri, destinată susținerii unei cauze foarte importante – construirea unui spital de psihiatrie pediatrică Pr Dr A Obregia în România.

Acesta este primul spital destinat exclusiv copiilor care suferă de o afecțiune din spectrul  sănătății mintale, probabil singurul spital din România, construit în ultimii 30 de ani. Inițiativa aparține Fundației Filantropice Metropolis, care a inițiat programul „Spitale publice din bani privați”.

Ideea organizării unui eveniment caritabil pentru strangerea de fonduri, i-a aparținut jurnalistei Andreea Salvage, vicepreședintele Filialei UZPR – Marea Britanie, care l-a avut invitat și pe  Gabriel Morostes, profesionist britanic de origine română, specialist  în sănătate mintală. Impresionat de numeroasele acțiuni cu efecte pozitive, acesta i-a invitat pe reprezentanții Fundației Metropolis în Marea Britanie, pentru a vizita câteva spitale pentru copii din Regatul Unit.

Evenimentul caritabil a oferit ocazia celor care au fost prezenți, să cunoască detalii legate de efortul și inițiativa celor de la Fundația Metropolis de a construi în București, un spital public în parteneriat cu societatea civilă. Toți banii obținuți din donatii si vânzarea biletelor de intrare,  vor fi direcționați către Fundatia Metropolis pentru ridicarea instituției sanitare.

Ca urmare a acestui eveniment de succes, au fost transmise propuneri de interes cu privire la evenimente similare pe care Andreea Salvage le va organiza în viitorul apropiat.

O astfel de propunere pentru a organiza un eveniment in Swansea a venit si din partea psihologului dr. Nistor Becia, consulul onorific al României în Țara Galilor. El a participat personal la evenimentul din Londra pentru a-și arăta interesul si sprijinul pentru construirea de spitale si îmbunătățirea sistemului de sănătate din România. (uzpruk.com)

Un comentariu pentru “Eveniment caritabil
în sprijinul celor de acasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *