◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Manual de instruire în jurnalism pentru tineretul din Liberia

Youth Media Action (YMA) a lansat primul manual de jurnalism din Liberia, intitulat „Manual de instruire în jurnalism pentru tineretul din Liberia”. Documentul a fost elaborat de o echipă YMA condusă de directorul executiv al instituției, Varmah Kamara.

Acesta a spus că YMA a făcut manualul de instruire pentru a umple golurile și a oferi un program de instruire cuprinzător, care poate fi folosit atât de formatori, cât și de cursanți. Kamara, jurnalist liberian, este unul dintre puținii din peisajul media care încearcă să standardizeze profesia de jurnalist de la început, creând astfel cunoștințe practice în clubul de presă al liceului, potrivit frontpageafricaonline.com.

YMA a colaborat cu Internews Liberia și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), pentru a îmbunătăți abilitățile jurnaliștilor din licee, dar și mai departe, oferindu-le o bază practică fermă în jurnalism prin oportunități de formare și expunere menite să inspire mass-media. „Fără îndoială, una dintre provocările fundamentale cu care se confruntă dezvoltarea mass-media sunt standardele jurnalistice profesionale scăzute, din cauza fundației slabe de educație media sau a lipsei de practică timpurie. Așadar, jurnalismul de liceu are un rol important în abordarea provocărilor”, a spus Kamara.

YMA se află în prezent în 10 din cele cincisprezece județe din Liberia, creând platforme pentru copii și pentru femei și oferă oportunități și mentorat pentru femeile jurnaliste care sunt în prezent subreprezentate în mass-media din Liberia.

Manualul de zece capitole acoperă conținutul subiectului relevant din jurnalism și poate fi adaptat pentru un public internațional. „Manualul folosește tehnici de instruire participativă, bazate pe obiective și activități de învățare. De asemenea, servește ca material de resursă pentru reporterii pui și studenții de jurnalism la nivel de colegiu. Formatorii sunt încurajați să adapteze sau să dezvolte exerciții în conformitate cu obiectivele de învățare, după cum ar putea fi necesar pentru prezentarea individuală”, detaliază Kamara. (redacția UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *