◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.05.2024

Trei violonceliști din România, Germania și Coreea de Sud, calificați în Finala Concursului Internațional „George Enescu”

Record absolut la Concursul „Enescu”: cel mai tânăr artist din istoria evenimentului care intră într-o Finală la vârsta de 14 ani

Ștefan Cazacu (România), Sebastian Fritsch (Germania) și Jaemin Han (Coreea de Sud) s-au calificat în Finala Secțiunii de Violoncel a Concursului Internațional „George Enescu” 2020/2021. Rezultatele au fost anunțate joi seară de juriul de specialitate format din David Geringas (Președintele Juriului), Myung-Wha Chung, Leonid Gorokhov, Alexandra Guțu, Frans Helmerson, Arto Noras, Jérôme Pernoo, Meehae Ryo, Tsuyoshi Tsutsumi și Raphael Wallfisch.

În Semifinala care a avut loc joi, 13 mai, la Ateneul Român, au participat 5 tineri violonceliști din 4 țări: Ștefan Cazacu (România), Sebastian Fritsch (Germania), Anouchka Hack (Germania)Jaemin Han (Coreea de Sud) și Keisuke Morita (Japonia). Tinerii muzicieni au avut un program complex, printre care și interpretarea unei sonate de George EnescuVioloncelistul Jaemin Han, în vârstă de 14 ani este cel mai tânăr concurent care a intrat în semifinală și acum în finală în istoria Concursului Enescu.

Jurizarea a fost făcută într-un sistem hibrid: 5 membri ai juriului sunt prezenți la București, urmărind recitalurile semifinaliștilor în direct, la Ateneul Român, iar 5 au vizionat prestațiile tinerilor muzicieni prin transmisiune online.

Publicul va putea asculta în Finala Secțiunii de Violoncel care are loc sâmbătă, 15 mai 2021, la Ateneul Român, de la ora 18.00, trei concerte cu orchestră interpretate de cei finaliști ai Secțiunii, având în program Dvořák, Concertul pentru violoncel și orchestră în si minor, op. 104, Elgar, Concertul pentru violoncel și orchestră în mi minor, op. 85 și Șostakovici, Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră în Mi bemol major, op. 107.

Biletele pentru Finala de Violoncel, precum și pentru celelalte evenimente din cadrul Concursului, sunt disponibile exclusiv online pe site-ul www.festivalenescu.ro, prin intermediul platformei Eventim, sau direct de pe site-ul Eventim, de la acest link. Concertele pot fi urmărite în Sala Ateneului, unde prețul unui bilet este de 65 lei. Accesul în sala de concert se va face cu îndeplinirea unor condiții sanitare, iar numărul de locuri oferite spre vânzare este la 30% din capacitate. De asemenea, organizatorii pun la dispoziție bilete și a abonamente pentru vizionarea online a concertelor și recitalurilor extraordinare. Acestea pot fi achiziționate de aici.

Ștefan Cazacu (n. 1994) a studiat la București și Viena, cu profesorii Marin Cazacu, Răzvan Suma și Reinhard Latzko. A susținut recitaluri în România, Olanda, Israel, Austria, Germania și a colaborat ca solist cu toate orchestrele simfonice din România, dar și cu Filarmonica din Chișinău sau cu Orchestra de Tineret din Alicante.

Sebastian Fritsch (n. 1996) a studiat la universitățile de muzică din Freiburg și Weimar, formarea sa fiind completată în prezent la Academia Kronberg, sub îndrumarea profesorului Wolfgang Emanuel Schmidt. Câștigător al Concursului de Muzică din Germania în 2019, Sebastian cântă la un violoncel Thorsten Theis din 2016.

Jaemin Han (n. 2006) este laureat la Concursul Internațional din Osaka și la Concursurile Internaționale de Violoncel Dotzauer și David Popper. Este îndrumat de profesorii Kangho Lee și Myung-wha Chung și a concertat ca solist cu Orchestrele Filarmonicilor din Wonju, Seul și Bucheon.

Premiile secțiunii de Violoncel sunt în valoare de 30.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.

Concursul Internațional „George Enescu” 2020 a derulat prima fază în cursul anului trecut, cu promisiunea de a aduce „Frumusețe în viață”, în ciuda pandemiei. Concursul s-a reinventat în online cu o premieră în lumea muzicii clasice internaționale – primele două etape ale secțiunilor au fost organizate online, această măsură fiind luată pentru a putea derula competiția, în ciuda pandemiei. Astfel, 205 tineri artiști au putut să-și urmeze visul și să participe la Concurs, între 29 august și 20 septembrie 2020. Ultimele două etape – Semifinalele și Finalele – sunt organizate live, la București, la Ateneu, între 12 și 23 mai 2021, cu public în sală.

În 2020, Concursul Internațional „George Enescu” a oferit mai mult decât muzică și competiție. Mesajul ediției din acest an este „Frumusețe în viață”, iar în contextul pandemiei, Concursul „Enescu” și-a propus să arate că avem cu toții puterea să ne reinventăm, pentru a alege în egală măsură viața și frumusețea. Într-o lume bulversată, redusă la tăcere și la izolare de pandemie, am creat un model de reziliență pornind de la nevoia de frumusețe în viață, indispensabilă umanității noastre.

 

leviathan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *