◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Star Storage susține performanța elevilor români în cadrul competiției internaționale Infomatrix

București, 15 Mai 2018. Star Storage, furnizorul global de tehnologie care dezvoltă și livrează soluții performante pentru protecția și managementul informațiilor, a fost și anul acesta alături de elevii români cu performanțe IT prezenți în finala competiției internaționale Infomatrix.

Ajuns la ediția a XVI-a, Infomatrix este un concurs internațional de proiecte informatice, născut din dorința de promovare a excelenței profesionale și a dialogului intercultural prin implicarea elevilor și profesorilor din întreaga lume. Finala concursului, care a reunit 747 participanți din 43 țări, cu vârsta cuprinsă între 11 – 18 ani, a avut loc la București în perioada 11 – 13 mai. Juriul a avut de validat 339 de proiecte din următoarele categorii: Programming, Computer Art, Hardware Control, Short Movie, Robotics, Drone și Maze.
România a fost reprezentată de 234 elevi cu 117 proiecte participante în finală, multe dintre ele urcând pe podium alături de alți tineri brilianți.

Star Storage crede în performanța la orice nivel, ceea ce se reflectă și în implicarea în numeroase proiecte de dezvoltare personală și profesională a sute de copii de-a lungul ultimilor 10 ani, desfășurate prin programul Cred în România. În cadrul competiției Infomatrix, pe lângă participarea în juriu la categoria Programming, Star Storage a oferit un premiu special unui tânăr olimpic român în vârstă de 17 ani. Acesta a dezvoltat o aplicație care permite scanarea de bonuri de la diverși comercianți și oferă utilizatorilor informații despre cheltuielile săptămânale, lunare, anuale în anumite magazine sau restaurante. Accesul în aplicație este de două tipuri – copil sau părinte, astfel că părinții pot verifica și monitoriza tranzacțiile copiilor.

“Este al doilea an consecutiv când alegem să sprijinim aceast concurs. Este uimitor nivelul de cunoștințe al elevilor care ajung în finala Infomatrix, diversitatea culturală și deschiderea tinerilor pentru schimbul de idei. In cele 3 zile ale competiției am vazut cum tineri din țări din toată lumea împărtășesc din cunoștințele lor, din experiența lor și leagă noi prietenii. Proiectele prezentate răspund în mare parte unor nevoi existente în țara din care vin, fie că vorbim de soluții pentru agricultură, de prevenire a calamităților naturale sau de eficientizare a utilizării resurselor energetice. Anul acesta am observat o tendință mai mare spre aplicații medicale de prevenție a unor probleme medicale precum monitorizarea diabetului sau a problemelor cardiace.
Credem în performanță și ne dorim să încurajăm tinerii valoroși să își folosească imaginația, pasiunea și creativitatea, pentru a realiza inovații tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitivă în societate. ”, a declarat Zoltan Herczeg, Presales Manager Business Solutions în cadrul Star Storage și membru al juriului la categoria Programming.

Despre Infomatrix
Infomatrix este un proiect desfășurat de Fundația Lumina Instituții de Învățământ, cu scopul principal de a organiza activități educaționale la toate nivelele arhitecturii structurale a sistemului educațional românesc. Încă de la înființare, Fundația Lumina Instituții de Învățământ s-a implicat activ în susținerea elevilor cu performanțe remarcabile prin programele de burse, dintre care se găsesc numeroși câștigători de medalii, atât în competiții naționale, cât și internaționale.

Despre Star Storage
Star Storage este un furnizor global de servicii IT care dezvoltă și livrează soluții moderne de protecție și management al informațiior pentru organizații publice și private de top. Dezvoltator de produse proprii, cu peste 17 ani de experiență în domeniu și un portofoliu cu peste 500 de clienți de pe 4 continente, în industrii precum financiar-bancar, telecom, producție, utilități sau administrație publică, compania joacă un rol cheie în parcusul către transformarea digitală, mobilitate și cloud a organizatiilor de orice dimensiune.

www.star-storage.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *