◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.05.2024

Jurnalismul – profesie care cere efort, implicare
și profesionalism

… a fost genericul unei reușite activități educative dedicată în memoria lui Doru Dinu Glăvan, fost președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – un model de urmat (plecat dintre noi mult prea devreme) și desfășurată la Biblioteca comunei Teliucu Inferior – Hunedoara (director Elena Magheti Pupeză).

Au participat elevi ai școlii gimnaziale din localitate (director, prof. Cîrstea Nicolae) care s-au bucurat de prezența ziaristului Ion D. Cucu – președintele Filialei Județene Caraș-Severin a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și membru în Juriul de Onoare, Disciplină și Arbitraj al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Organizatori au fost ziarul „Accent Media” Deva (director Cornel Poenar), Centrul Educativ „Copii și Tineri pentru Comunitatea Europeană”, Biblioteca comunei Teliucu Inferior, iar parteneri, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (președinte Sorin Stanciu) și Filiala Județeană Caraș- Severin a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (președinte Ion D. Cucu).

Profesia de jurnalist – meserie care cere dedicare, solicitare, un permanent efort și model profesional de comportare, a fost prezentată pe înțelesul elevilor de ziaristul Ion D. Cucu.

Și tot acesta a punctat, cu un înalt profesionalism, viața și activitatea lui Doru Dinu Glăvan plecat în Împărăția vieții veșnice, lăsând în urmă chipul unui om caracterizat de dăruire și dragoste pentru profesia de jurnalist.

S-au scurs, când oare Doamne – susținea ziaristul Ion D. Cucu – peste doi ani de când ne-a părăsit cel care a fost un mare ZIARIST, un OM mare, un coleg, un prieten adevărat, sincer, generos, cu o inimă de aur.

Doru Dinu Glăvan, prin tot ce a făcut, a reușit performanțe gazetărești impresionante, a ajuns la cote profesionale greu de atins.

Profesionist desăvârșit, Doru a ridicat cuvântul la nivel de artă, pentru el, cu adevărat, jurnalismul fiind o știință, o meserie de tip creativ, într-un univers continuu, fără limite, de angajament total. Doru a fost și, cu siguranță va rămâne în cartea de istorie a presei, un slujitor al cunoașterii, al adevărului și nu al intereselor, indiferent de ce natură ar fi acestea.

Realist, imparțial și obiectiv, Doru Dinu Glăvan a militat permanent, cu responsabilitate, indiferent de pe ce poziție s-a aflat, ca simplu reporter sau Președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, pentru respectarea legalității, a adevărului și dreptății, cu loialitate și bună credință, cu respectul dreptului persoanelor la propria imagine.

Din tot sufletul doresc succes și performanțe minunaților tineri, viitori ziariști din acest cerc de jurnalism, ce va purta numele regretatului Doru Dinu Glăvan, cu bucuria că cea mai frumoasă meserie din lume are viitorul asigurat!

În finalul expunerii sale, președintele Ion D. Cucu a mulțumit gazdelor pentru ospitalitate, dar și ziaristului Cornel Poenar, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și director al ziarului „Accent Media” pentru implicarea cu profesionalism și vocație în organizarea acestei inedite activități educative.

Tot cu această ocazie s-a finalizat concursul de jurnalism cu tema „Dragostea mea – pământul românesc”, dintre participanți detașându-se: Spărios Cătălin, Ichim Alexia, Duca Pintea Darian și Toma Matei – toți primind diplome, cărți, reviste și dulciuri.

Nu a lipsit înființarea cercului de jurnalism „Doru Dinu Glăvan” care va fi coordonat de tânăra prof. dr. Crișan Roxana Mădălina.

Din partea ziarului „Accent Media” s-a oferit Diploma de Excelență pentru promovarea și păstrarea tradițiilor populare în rândul tinerei generații, a sentimentului de apartenență la istoria, credința și glia strămoșească, ziaristului Ion D. Cucu, președintele Filialei Județeane Caraș- Severin a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, prof. Cîrstea Nicolae, prof. dr. Crișan Roxana Mădălina și    d-nei Elena Magheti Pupeză.

 

Ioan Vlad și Georgeta-Ileana Cizmaș/ UZPR

Un comentariu pentru “Jurnalismul – profesie care cere efort, implicare
și profesionalism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *