◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Noi și anul 73 al Israelului

Israelul împlinește astăzi 73 de ani de la declararea independenței și recrearea statului evreu în formatul „stat evreiesc și democratic”.

Era în 5 Iyar (după calendarul ebraic) – 14 mai 1948. Avem mândria că atunci a fost amestecat în organizarea momentului o personalitate originară din România pe care am omagiat-o astăzi în paginile publicației noastre (pg.8).

Așa cum se obișnuiește, la moment aniversar se face un bilanț al realizărilor (de ce nu și ale neîmplinirilor?)

La ora aceasta statul evreu se poate mândri că este în prima linie a industriei hi-tech, că este în prima linie a cercetărilor medicale și, mai ales acum, pe primul loc în lume la vaccinarea contra Covid-19.

Mai sunt o mulțime de alte realizări ale Israelului care ar merita menționate, dar multe dintre ele sunt cunoscute în lume, iar despre celelalte îi vom lăsa pe cei mai îndreptățiți decât noi să le prezinte. Noi vom încerca astăzi să vorbim despre noi, fără falsă modestie.

Am apărut în mediul virtual acum treizecișidouă de săptămâni cu ideea unei publicații de tip „magazin” care să prezinte publicului larg atât știri reale din Israel cât și știri din lumea largă beneficiind noi de surse variate și credibile de informare. Am încercat de asemeni să prezentăm momente de viața evreiască și personalități evreiești știind că „dracul nu-i atât de negru precum pare”, iar cititorii pe care am mizat nu au nicio treabă cu recrudescența antisemitismului în lume. Din contra.

Ultimele semnale pe care le primim ne îndreptățesc să credem că nu am greșit. Suntem citiți atât pe Facebook cât și prin email de foarte mulți oameni, mulți dintre ei profesioniști ai publicisticii și cu știință în crearea unei publicații care ne fac și „reclamă” redistribuind publicația noastră prietenilor.

Cea mai mare onoare ne-a făcut-o Președintele Uniuni Ziariștilor Profe-sioniști din România, domnul Doru Dinu Glăvan care ne citește și ne-a pomenit de două ori pe pagina uniunii, ultima oară fiind cu preluarea articolului de fond din nr.30.

Am reușit să adunăm în jurul nostru un grup de colaboratori activi și, de asemeni, să găsim surse externe pentru a publica materiale cât mai interesante.

Vom continua să marcăm evenimentele importante atât din viața israeliană cât și din cea românească de care ne-am ocupat mai puțin.

Ultima noastră reușită este faptul că am început să primim zilnic newsletterul agenției de presă Reuters și astfel putem publica cele mai importante știri externe.

Sigur că avem și noi neîmplinirile noastre.

Am publicat la rubrica „Poesis” foarte mulți poeți celebri din România și din lume, dar nu am reușit să publicăm suficient de mulți poeți tineri pentru a-i face cunoscuți așa cum merită.

Dorim să adăugăm la rubrica „Enigma” și careuri obișnuite dar așteptăm răspunsul unui creator recunoscut.

Nu am reușit să avem întotdeauna cea mai bună grafică la rubrica „Enigma” și promitem că vom face eforturi să rezolvăm și această problemă.

Cu bune și cu rele, se pare că totuși am devenit o publicație căutată și citită de foarte mulți necunoscuți care cer să fie admiși în grupul nostru de pe Facebook sau ne solicită să le trimitem publicația pe email.

Astăzi, la zi de sărbătoare, să-i urăm Israelului LA MULȚI ANI și nouă cât mai multe și cât mai interesante numere.

ETGARD BITEL

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *