◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Raport. Marii producători de petrol și gaze din Marea Nordului își vor
continua exploatările

Niciunul dintre marii producători de petrol și gaze din jurul Mării Nordului nu intenționează să oprească forajul suficient de curând pentru a atinge ținta globală de încălzire de 1,5°C (2,7°F), a constatat un raport realizat de Oil Change International.

Cele cinci țări – Marea Britanie, Germania, Țările de Jos, Norvegia și Danemarca – nu au reușit să-și alinieze politicile de petrol și gaze cu propriile promisiuni privind clima în temeiul acordului de la Paris. „Eșecul de a aborda aceste probleme nu numai că subminează obiectivele climatice internaționale, dar pune, de asemenea, în pericol viața planetei noastre”, susține Silje Ask Lundberg, de la Oil Change International, potrivit The Guardian.

Raportul a constatat că politicile Norvegiei și Marii Britanii au fost cele mai îndepărtate de Acordul de la Paris, deoarece aceste țări explorează „agresiv” și acordă licențe noi pentru zăcăminte de petrol și gaze.

Potrivit reprezentanților Greenpeace, cele cinci țări din Marea Nordului poartă una dintre cele mai mari responsabilități pentru că au încălzit planeta și au mai mulți bani decât majoritatea pe care i-ar putea cheltui pentru investiții în energie curată.

Departamentul Regatului Unit pentru Securitate Energetică și Net Zero a declarat că nu recunoaște afirmațiile și că, chiar și cu noi licențe, estimează ca producția de petrol și gaze să scadă mai repede decât rata medie necesară pentru a se alinia la ținta Acordului de la Paris.

Ministerul german al Climei a declarat că autorizarea explorării și producției este responsabilitatea statelor, mai degrabă decât a guvernului federal. Iar Ministerul norvegian al Energiei susține că petrolul și gazele sunt încă necesare pentru a asigura energie la prețuri accesibile gospodăriilor și întreprinderilor. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *