◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Raport al agențiilor
de informații din SUA. Ordinea mondială este „din ce în ce mai fragilă”

Agențiile de informații americane atrag atenția că țara se confruntă cu o „ordine mondială din ce în ce mai fragilă”, tensionată de competiția marilor puteri, provocările transnaționale și conflictele regionale, arată datele unui raport prezentat în Congres.

„O China ambițioasă, dar nerăbdătoare, o Rusia dispusă la confruntare, unele puteri regionale, precum Iranul și actori nestatali contestă regulile de lungă durată ale sistemului internațional”, arată raportul citat de Euractiv

Documentul s-a concentrat în mare parte pe amenințările din partea Chinei și Rusiei, cei mai mari rivali ai Statelor Unite, la mai bine de doi ani după ce Rusia a lansat invadarea Ucrainei, și a subliniat riscurile unui conflict mai larg legat de campania Israelului împotriva Hamas în Gaza, după atacurile din 7 octombrie.

China oferă Rusiei asistență economică și de securitate în timp ce aceasta duce război în Ucraina, sprijinind baza industrială a Rusiei, se arată în raport. De asemenea, China ar putea folosi tehnologia pentru a încerca să influențeze alegerile din SUA din acest an.

În mărturia în fața Comisiei de Informații din Senat, directorul Serviciului Național de Informații Avril Haines a cerut parlamentarilor să aprobe mai multă asistență militară pentru Ucraina.

Directorul Agenției Centrale de Informații, William Burns, a spus că sprijinul continuu pentru Ucraina va trimite Chinei un mesaj despre agresiunea față de Taiwan sau în Marea Chinei de Sud: „Evaluarea noastră este că liderul chinez Xi Jinping a fost trezit de la realitate de ceea ce s-a întâmplat. … Nu se aștepta ca Ucraina să reziste cu curajul și tenacitatea pe care le-au demonstrat ucrainenii”.

Directorul FBI, Christopher Wray, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „implicațiile terorismului din potențiala țintire a vulnerabilităților de la graniță”, menționând amenințările tot mai mari din partea americanilor inspirați de grupuri islamiste și alți militanți străini, de la atacul Hamas asupra Israelului, din 7 octombrie 2023. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *