◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Reporteri fără frontiere și Free Press Unlimited și-au unit eforturile pentru protecția jurnaliștilor care transmit din Ucraina

Pe măsură ce invazia Ucrainei de către Rusia continuă să fie susținută de un război informațional, două organizații internaționale pentru libertatea presei, Reporteri fără frontiere și Free Press Unlimited au inițiat un parteneriat privind Centrul pentru Libertatea Presei din Lviv și inițiativa Media Lifeline Ukraine, pentru a oferi sprijin coordonat și eficient jurnaliştilor ucraineni și mass-media în pericol, scrie rsf.org. Acest lucru este vital acum, când liniile de comunicare sunt întrerupte, jurnaliştii se confruntă cu dificultăţi în a raporta şi cenzura împiedică publicul din ţările vecine să aibă acces la conţinut bazat pe fapte, verificat şi relevant.
„Cooperarea este vitală pentru a sprijini jurnaliştii curajoşi şi instituţiile media independente care informează publicul despre războiul din Ucraina. Coordonarea asigură evitarea suprapunerilor și creează un punct de acces central pentru jurnaliștii și mass-media ucrainene, dar și pentru jurnaliștii / mass-media din regiune, la care să se adreseze pentru sprijin. Organizația internațională pentru libertatea presei Reporteri fără frontiere, cu sediul la Paris, va coopera cu Free Press Unlimited, cu sediul în Amsterdam, specializată în dezvoltarea mass-media, pentru a sprijini jurnaliștii ucraineni și pentru a menține la dispoziție informații de încredere, mobilizându-și sprijinul pentru Media Lifeline Ukraine”, arată sursa.
Pe 4 martie, Reporteri fără frontiere a anunțat lansarea Centrului pentru Libertatea Presei, la Lviv, Ucraina de Vest, împreună cu partenerul său local, Institutul pentru Informații în Masă. În aceeași zi, Free Press Unlimited a lansat inițiativa Media LifeLine Ukraine, cu sprijinul părților interesate din media olandeze, care își propune să asigure circulația liberă a informațiilor pentru publicul din Ucraina și din țările vecine. „Oamenii din Ucraina trebuie să știe unde este sigur să meargă și unde sunt așteptate atacuri. Audiența internațională – inclusiv factorii de decizie și politicienii care decid asupra sancțiunilor și relațiilor cu Rusia și Ucraina – trebuie să fie informată cu privire la ceea ce se întâmplă”, spune Ruth Kronenburg, director de operațiuni la Free Press Unlimited.
Cele două organizații fac apel la donatori să contribuie la acest efort în următoarele săptămâni, pentru a se asigura că toate nevoile sunt acoperite și că achizițiile, expedierea și distribuția sunt reciprocizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *