◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

Parlamentarii din Macedonia de Nord interzic spațiile de jocuri de noroc lângă școli; reprezentanții industriei invocă pierderea locurilor de muncă

Sectorul pariurilor sportive avertizează asupra pierderii locurilor de muncă după ce Parlamentul din Skopie a adoptat o nouă lege care interzice spațiile de jocuri de noroc pe o rază de jumătate de kilometru de școli. Reprezetanții unitățile de jocuri de noroc din Macedonia de Nord au protestat, argumentând că sunt în joc până la 10.000 de locuri de muncă în acest sector.

Conform legii nou adoptate, unitățile de jocuri de noroc, cazinourile și magazinele de pariuri au la dispoziție un an pentru a închide sau a se muta pe locuri care se află la cel puțin o jumătate de kilometru distanță de școlile primare sau liceale. Dar într-o scrisoare deschisă, Asociația Asociațiilor de Pariuri l-a îndemnat pe președintele Stevo Pendarovski să nu semneze proiectul de lege, spunând că restricția ar însemna închiderea a aproximativ 98% din unitățile lor. „Nu permiteți să fim expulzați din Macedonia”, menționează asociația, argumentând că, dacă aceste case de pariuri sunt închise, cei 10.000 de angajați ai lor și familiile acestora nu vor avea altă opțiune decât să caute un loc de muncă în același sector în străinătate.

Potrivit BalkanInsight, pe parcursul anului 2023 s-a dezvoltat o dezbatere vocală în interiorul țării pe această temă, aprig contestată. Asociațiile împotriva jocurilor de noroc au insistat că adolescenții și copiii trebuie să fie mai bine protejați de acest obicei care provoacă dependență, iar unitățile de jocuri de noroc au ripostat, argumentând că sunt un angajator important în țară, cu 1,8 milioane de oameni care își fac treaba în mod legal și au familii. De asemenea, aceștia aubănuiala că noul proiect de lege este conceput pentru a scoate din afaceri unitățile fizice existente, astfel încât noi jucători din domeniul digital să poată prelua „terenul”.

Președintele Pendarovski a sugerat anterior că nu va semna legea, apoi a devenit mai reținut, spunând că va trebui să vadă mai întâi conținutul exact al reglementării înainte de a decide dacă o promulgă. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *