◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Unde dragoste, înțelegere și încredere nu e, nimic nu e …

Mijloc de februarie, cu Valentine ‘s Day in 14 februarie, iar în 20 februarie Family Day.

Sunt zile care ne dau posibilitatea, pentru a cuprinde în paginile publicatiei si unele gânduri despre iubire, mai romantice sau mai austere, ale colaboratorilor noștri, dar și pentru a exprima câteva reflecții asupra acestui superb sentiment în acceptia sa cea mai largă, pornind de la faptul că dragostea, iubirea apare în multiple ipostaze,

Dragostea puternică, înălțătoare, curată dintre un tânăr și o tânără care se împlinește în mod fericit prin căsătorie.

Dragostea care domină ambianța familială, dragostea fată de părinţi, fată de copii, față de adevăraţii prieteni, în puţine cuvinte – față de cei dragi ai noştri, dragostea față de aproapele nostru – de cei aflaţi în impas, în suferinţă, de cei slabi care au nevoie de ajutor, de sprijin, de cei rătăciţi care au nevoie de îndrumare.

Sunt lucruri de o adevărată frumuseţe, care scapă simţurilor.

Adevărata generozitate a oamenilor se dovedeşte doar în momentele în care ei habar nu au că dăruiesc ceva : un zâmbet, o privire caldă, o vorbă frumoasă, o mişcare care îţi place, o prezență liniştitoare, o idee pe care o rostesc şi care pe tine te luminează, un fragment de cântec pe care-l fredonează când sunt bine dispuşi, o glumă.

Cu timpul, îţi dai seama că fiecare experienţă trăită alături de diferiţi oameni este folositoare.

Cu timpul, înţelegi că adevăraţii prieteni sunt număraţi, iar pe cei falşi, înainte de a-i evita, trebuie să încerci a-i influenţa în bine.

Cu timpul, înveţi că vorbele spuse într-un moment de mânie pot continua tot restul vieţii să facă rău celui rănit.

Cu timpul, înveţi că a scuza e ceva ce poate face oricine, dar a ierta pot doar sufletele cu adevărat mari.

Cu timpul, realizezi că, alături de faptele bune, de sfinţenia vieţii personale, ceea ce ne mântuieşte este iubirea pe care reuşim să o stârnim în inimile celorlalţi.

Caracterul frumos, tandreţea şi gingăşia sufletului cuiva, încrederea pe care o transmite şi o insuflă şi, nu în ultimul rând, chemarea lăuntrică pe care o simţi pentru cineva contează înaintea frumuseţii fizice sau a calităţilor mondene afişate, lucru valabil şi în cazul iubirii curate, care conduce la căsătorie.

„Nu iubeşti o persoană pentru că este frumoasă, ci este frumoasă pentru că o iubeşti tu” – confirmă o înţeleaptă cugetare.

De reţinut că, uneori, greşim şi în alt sens, nu numai față de aproapele nostru în general.

Fără să ne dăm seama, îi neglijăm pe cei ce ne sunt aproape – familie, neamuri sau adevăraţi prieteni.

Lor le acordăm mai puţin timp, considerând că sunt cu noi şi la bine şi la rău. Suntem obişnuiţi cu ei; ei nu ne cer, ne solicită mai puţin.

Vremurile trec şi, odată cu ele, şi noi.

Târziu ne dăm seama că celor care au fost mereu lângă noi le-am oferit mai puţin decât meritau şi decât trebuia să le oferim.

Ce bine ar fi ca, în fiecare zi, să ne facem timp să ne gândim la cei dragi şi apropiaţi nouă.

Ca mâine să nu mai greşim.

Să reuşim să le acordăm mai multă atenţie, ca dragostea să izvorască în fiecare clipă, de sub orice dărâmătură.

 

Şi, mai ales, să nu ucidem prietenia şi încrederea. Nici în sufletul nostru, nici în sufletul celor de aproape.

Să nu uităm de gesturile frumoase şi de generozitate în aceste zile, şi nu numai, care fac bucurie celor de lângă noi, iar pe noi ne fac mai buni şi mai înţelegători.

Dumitru Puiu Popescu

Observatorul, Toronto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *