◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Simona Halep, un munte imposibil de cucerit! Momentul în care încrederea Svitolinei s-a clătinat din temelii

Simona Halep a avut parte de un game crucial, de care a depins practic victoria cu Elina Svitolina. În setul decisiv, românca era condusă cu 4-1 și a salvat miraculos trei mingi de break procurate de adversara ei.

Game-ul maraton a durat nu mai puțin de 10 minute și a început cu două puncte jucate magistral de ucraineancă. Acest lucru nu a contat pentru moralul de fier al campioanei noastre, care a accelerat și și-a adjudecat trei schimburi consecutive, sub privirile noului ei antrenor, Thierry van Cleemput.

Dacă serviciul a contat enorm în cele trei momente în care Svitolina a avut mingi de break, Simona a avut și un raliu de 14 lovituri, în urma căruia adversara ei a trimis neputincioasă în fileu. Rezistența psihică a sportivei din Constanța a fost demonstrată și de faptul că nu și-a pierdut răbdarea în niciun moment. Mai mult, un punct esențial a venit și cu al doilea serviciu.

Faptul că Simona a dat totul în acest game este oglindit și de lovitura care i-a adus ”victoria”. Scurta lui Halep a demonstrat că aceasta a rămas lucidă în cele 10 minute. Iar calmul arătat la finalul game-ului ne-a arătat că fostul lider WTA știa că se află doar în fața începutului unei reveniri istorice.

Simona a construit pe acest game o revenire spectaculoasă. Nimic nu i-a mai stat în cale uraganului ”Halep” până la final: a câștigat alte patru game-uri pentru a doua finală de la Doha.

”Gameul de 4-2 a fost enorm, am reuşit lovituri bune, frumoase, care mi-au dat putere”, a spus Halep, pentru Digi Sport, după ce, la interviul de pe teren Simona își alesese cu mare atenție cuvintele: ”Cu inima mea și cu mintea am reușit să trec peste momentele grele, nu am renunțat, mi-am promis că nu mai cedez în fața ei încă o dată”.

Simona Halep a mai avut parte de o revenire istorică în fața Elinei Svitolina. Se întâmpla în 2017, la Roland Garros, atunci când ”Simo” a fost condusă cu 3-6, 1-5. Au urmat tot cinci game-uri consecutive adjudecate de sportiva noastră, care, înainte de tie-break, a ratat și 4 mingi de set.

În tie-break, Halep părea că scapă din nou meciul printre degete. A fost condusă cu 2-4 și 5-6. A salvat o minge de meci, iar ce s-a întâmplat după aceea poate intra în manualul de tenis: Halep s-a impus cu 6-0, după ce a încheiat meciul cu un as.

Ziariștii de la L’Equipes-au grăbit și ei să facă o paralelă între cele două meciuri.Aceștia și-au adus aminte de unul dintre cele mai spectaculoase come-back-uri de la Paris.

„Un remake al sfertului de finală de la Roland Garros 2017”, notează L’Equipe, care apoi punctează: „În ciuda calităţii jocului şi a abilităţii de a îşi scoate adversara din ritm, Halep a avut emoţii la retur, unde procentajul a trecut cu greu de 30%. Dar Halep e o luptătoare ca nimeni alta. Deşi Svitolina s-a desprins la 4-1 şi a fost aproape de un nou break, Halep a revenit, exact ca în sfertul de la Roland Garros 2017. Atunci, condusă cu 6-3 şi 5-1, Simona a întors rezultatul. Aşa s-a întâmplat şi acum, iar sâmbătă va lupta pentru al 19-lea titlu din carieră”.

Evoluția Simonei Halep din setul decisiv l-a impresionat și pe Cristian Tudor Popescu. „A avut o capacitate fantastică să țină la tavăleală. Au fost multe momente dificile. Simona a rămas stabilă, nu s-a pierdut în niciun moment”, a spus CTP, la Digi Sport.

Simona Halep – Elise Mertens, finala de la Doha

Simona o va întâlni pe Elise Mertens în finala de la Doha.Românca va fi pentru a 34-a oară în ultimul act al unui turneu WTA, dintre care a câștigat 18.

Avantajul meciurilor directe dintre Halep și Mertens este de partea sportivei noastre. În niciunul din cele două meciuri anterioare, adjudecate de ”Simo”, Elise nu a câștigat mai mult de trei game-uri.

Confruntări directe Halep – Mertens

  • Halep – Mertens (optimi Roland Garros 2018): 6-2, 6-1
  • Halep – Mertens (16-imi Madrid 2018): 6-0, 6-3

Finala de la Doha dintre Simona Halep și Elise Mertens va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00, în direct pe Digi Sport 1. Meciul poate fi urmărit în timp real pe digisport.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *