◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.04.2024

Raia Rogac, la aniversare

Raia Rogac – o prezență discretă, cu o capacitate rară de a identifica între oameni Omul, de a alege dintr-un tumult cu de toate – frumosul, inteligența, spiritul în manifestare.

Zidită mai mult între redacții și biblioteci o găsești mereu prezentă la lansări de carte,  de unde vine către cititor cu descrieri minuțios elaborate și, esențial, cu un fel aparte de a descoperi și transmite  mesajul autorilor. O face cu atâta dăruire și dragoste de oameni nu doar în reportaje ci și, mai ales, în dialogurile împletite cu percepții și atitudini proprii față de relatările intervievatului încât orice interviu realizat de Raia Rogac vine cu o completare unică a ceea ce reușește să sustragă din trăirea semenilor. Astfel dialogurile purtate cu academicieni, scriitori, oameni de cultură sau oameni politici devin creații literare ce reflectă și frământările personale, din care desprindem nu doar eroii, ci și încercările  timpului  pe care îl trăim. 

Este membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, titlu la care ține și-l onorează, un ziarist veritabil, profesionist, ce se documentează minuțios și responsabil înainte de orice dialog, este un căutător determinat care amintește de un alt căutător desăvârșit atât de drag nouă –  Vlad Pohilă.

La o frumoasă și semnificativă aniversare trebuie să constatăm că Raia Rogac se înscrie ea, însăși, împreună cu cei identifucați drept „Zidari întru veșnicia neamului”.

La trecerea individuală peste cumpăna anilor rodnici,  în care a fost dăruită cu har,  să-i urăm așteptări împlinite, atitudini din partea  semenilor  la fel de respectuoase și aprecieri ai muncii și talentului său, precum o face și ea constant dintotdeauna.

La mulți ani, Raia Rogac! Să te regăsim pilon de rezistență la Chișinău, Bucuresti, Iași sau Curtea de Argeș, întru lumină și binecuvântare.

Bucură-te de prieteni, de oameni, de timpuri, de Viață! Fii fericită!

 

Iuliana Gorea Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *