◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.07.2024

Roboții-consilieri financiari gestionează active de trei trilioane de dolari

Consilierea financiară robotică poate fi o opțiune ieftină, cu efort redus pentru investitorii neprofesioniști. 2008 este citat pe scară largă drept anul nașterii serviciilor de consiliere financiară automatizată, așa-numiții robo-consilieri.

Potrivit Investopedia, industria de robo-consiliere a trecut de atunci într-o perioadă de „creștere explozivă”, iar activele clienților gestionate de aceste mașinării sunt de așteptat să atingă trei trilioane de dolari până la sfârșitul anului 2023. Până în 2027, se estimează că acest număr va atinge 5 trilioane de dolari în întreaga lume, arată euronews.com.

Deoarece există o gamă largă de robo-consilieri, nu există o explicație universală pentru modul în care funcționează, dar cea mai cunoscută funcție a lor este managementul portofoliului de investiții.

Când vă înscrieți pentru un anumit produs robot, vi se va cere să introduceți informații despre dvs., care se vor concentra, în general, pe domenii precum aversiunea dvs. la risc, obiectivele și timpul pe care doriți să-l acordați portofoliului dvs.

Pe baza acestor răspunsuri, software-ul va putea apoi să creeze un plan de investiții personalizat, deși diferite produse au niveluri diferite de personalizare și de automatizare.

Robo-consilierii sunt adesea o opțiune bună pentru oamenii ocupați care sunt noi în lumea investițiilor, deoarece algoritmii pot face o mare parte din munca grea.

Drept urmare, mulți susținători ai acestor „consilieri” automatizați afirmă că mașinile au potențialul de a democratiza îndrumarea financiară și de a reduce inegalitatea.

Marie Brière, șeful Departamentului de Informații și Parteneriat Academic pentru Investitori la Institutul de Investiții Amundi din Franța, a spus că robo-sfătuitorul este mai accesibil financiar decât modelul tradițional, iar software-ul tinde să fie mai eficient pentru cei mai puțin bogați.

Unul dintre factorii cheie care vor determina creșterea industriei de robo-consiliere este încrederea consumatorilor. În prezent, mai multe studii încearcă să măsoare cât de multă încredere au investitorii cu adevărat în consilierea financiară automatizată, dar nivelul de încredere va crește probabil pe măsură ce mai mulți dintre generația expertă în tehnologie va începe să investească. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *