◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.02.2024

Parlamentul European a aprobat finanțarea mai directă a luptei împotriva bolilor mintale

Membrii Parlamentului European au votat în favoarea unui raport care solicită o finanțare mai directă pentru a aborda problemele tot mai mari de sănătate mintală în Europa și pentru a identifica populațiile cu risc ridicat. Raportul, condus de raportoarea Sara Cerdas, a fost susținut de o mare majoritate – 482 de voturi pentru, 94 împotrivă și 32 de abțineri. „Oricine, în orice moment al vieții, se poate găsi într-o situație de vulnerabilitate. Prin urmare, acest raport ajută la identificarea determinanților sociali ai sănătății și a grupurilor și situațiilor în care oamenii pot fi vulnerabili, precum și la propunerea de acțiuni specifice pentru a-i atenua”, a declarat Cerdas.

Primul raport al Parlamentului European privind sănătatea mintală a fost finalizat la aproape două săptămâni după ce miniștrii UE au aprobat o serie de recomandări pentru îmbunătățirea sănătății mintale a cetățenilor, potrivit euractiv.com.

Problemele de sănătate mintală au crescut mult timp, dar mult mai substanțial în timpul și după pandemia de COVID-19. Potrivit Comisiei Europene, unul din șase cetățeni ai UE a declarat că avea probleme de sănătate mintală înainte de pandemie, în timp ce anul trecut, una din două persoane a raportat că avea o problemă emoțională sau psiho-socială. De asemenea, Comisia a estimat că costul „neacțiunii” în sănătatea mintală se ridică la 600 de miliarde de euro în fiecare an.

Ca răspuns la aceste cifre, raportul Parlamentului se concentrează pe identificarea grupurilor vulnerabile și solicită ca sănătatea mintală să fie luată în considerare în toate politicile.

Raportul merge mai departe, solicitând mai multe finanțări directe. Deși salută cele 765 de milioane de euro disponibile pentru a sprijini cercetarea și inovarea prin programele Orizont 2020 și Orizont Europa, este cerută „finanțare suficientă” pentru „ amploarea provocării” și un fond direct pentru cercetarea și inovarea în domeniul sănătății mintale. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *