◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro06.05.2024

Ministrul Sănătății din R. Moldova promite să publice numele medicilor care iau mită de la „pacienții disperați”

Ministrul Sănătăţii din Republica Moldova, Ala Nemerenco, a avertizat că va publica numele medicilor care iau încă mită, după ce a primit rapoarte de la persoane care au fost nevoite să plătească numerar pentru a-şi rezolva problemele medicale.

„Mita pe care o luați, acceptați, solicitați sau condiționați sunt pietre grele legate de gâtul tuturor. Dar, în primul rând amedicilor. Toți cei care au această piatră la gât vor fi, mai devreme sau mai târziu, trași în jos”, a spus Nemerenco.

Totul a început cu un raport al unei mame a unui copil cu handicap grav din nord-est, care i-a spus ministrului că i s-a cerut mită de un medic din Soroca. „Vă puteți imagina o mamă care supraviețuiește cu pensia modestă a fiicei sale și cu o mică parte din salariul de asistent personal, cu un venit lunar de aproximativ 2.000 de lei moldovenești (sub 100 de euro)”, a spus ministrul, care a adăugat că femeia a fost nevoită să plătească 600 de lei, aproximativ 30 de euro, pentru o singură consultație pentru fiica ei cu handicap, după care medicul i-a cerut încă 90 de lei, fără a emite chitanță. „Știu numele acestui doctor. Îl îndemn să dea banii înapoi acestei femei. Întrucât mama și fiica nici măcar nu au bani să cumpere pâine, am transferat niște bani pe cardul lor în această seară, pentru că mi se rupe inima”, a declarat ministrul.

Ea a avertizat că îi este greu să lupte împotriva corupției în sistemul de sănătate, dar că va începe prin a publica numele medicilor care primesc sau sunt prinși luând mită.

Potrivit BalkanInsight, Republica Moldova are probleme grave în ceea ce privește corupția în sistemul medical. De asemenea, suferă de o lipsă de personal medical din cauza exodului de medici în Occident. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *