◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro06.05.2024

BBC se pregătește de epoca vizionărilor exclusiv online?

Există indicii puternice că zilele audienței TV în direct, în care toată lumea împărtășește o emisiune programată în același timp, sunt numărate. Planul, după ani de zvonuri, este ca toată producția TV să fie disponibilă online doar în următorii 10 ani… și ceva. Programele vor veni în casele noastre ca produse transmise în flux mai degrabă decât să fie transmise telespectatorilor la un orar prestabilit. Această privire asupra viitorului apropiat a venit odată cu sosirea noii case digitale a ITV, ITVX și, de asemenea, în cuvintele răsunătoare ale directorului general al BBC, care a cerut publicului să „imagineze o lume care este numai pe internet, unde difuzarea TV și radio sunt oprite și alegerea este infinită”. Tim Davie a continuat, declarând: „O oprire a difuzării va și ar trebui să aibă loc în timp și ar trebui să fim activi în planificarea acesteia”. Și astfel, în timp ce BBC pretinde că continuă să fie angajată în difuzarea live, în următoarele două decenii închiderea canalelor „liniare” individuale și a posturilor de radio este deja acceptată, relatează The Guardian.

Davie a spus că speră că o astfel de schimbare rapidă va fi susținută de investiții, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă – nici telespectatorul, nici corporația de difuzare în sine. Alegerea uluitoare care vine în calea noastră ar putea duce, de asemenea, la o abordare mai variată a serviciilor de streaming. „Va fi o creștere pe piața pay-per-view, cred, fie pentru evenimente speciale, fie pentru seriale unice”, spune un fost membru al echipei BBC1, Lorraine Heggessey.

Această promisiune de „a reuni BBC într-o singură ofertă” provoacă în mod ironic o amintire nostalgică a vremii în care alegerile de vizionare erau cu adevărat simple; zilele în care un spectacol de Crăciun din 1977 a avut una dintre cele mai mari „cifre de rating” din toate timpurile, cu peste 20 de milioane de telespectatori. Heggessey, crede că astfel de momente colective de legături nu vor fi niciodată un lucru din trecut. „Am învățat să nu prezic viitorul, deoarece nu se dovedește niciodată așa cum te-ai așteptat, dar vizionarea în comun este importantă și va rămâne așa”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *