◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Excelența Sa, JIANG YU, doamna ambasador a Chinei în România, la sediul UZPR

JIANG YU, doamna ambasador a Chinei în România, la sediul UZPR: „Să păstrăm statornic  în suflet calea prieteniei, să ducem pe mai departe moștenirea memoriei culturale”

Miercuri 13 noiembrie, la sediul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a avut loc un eveniment cu încărcătură și semnificație cruciale pentru prestigiul și anvergura pe care le-a căpătat UZPR în ultimii ani: vizita doamnei ambasador Republicii Chineze în România, Excelența sa JIANG YU, însoțită de doi secretari ai ambasadei, Wang Xinwei și Wang Fei. Scopul vizitei a fost acela de a strânge relațiile de colaborare dintre statul chinez cu mass-media românească, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România fiind un partener creditat deja ca mediator principal al acestor relații. Delegația Chinei a fost așteptată la sediu de Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii, Mihai Milca, membru în Consiliul Director, Miron Manega, membru, de asemenea, în Consiliul Director și purtător de cuvânt al UZPR, și Răzvan Onesa, membru al aceluiași Consiliu.

A fost o întâlnire cordială și relaxată, în care s-a făcut referire la dubla aniversare celebrată anul acesta: pe de o parte 70 de ani de relații diplomatice româno-chineze, iar pe de altă parte 100 de ani de existență a UZPR.

Președintele Doru Dinu Glăvan a făcut o prezentare generală a Uniunii pe care o conduce, arătând importanța acesteia, atât prin latura ei cantitativă (peste 3.000 de membri din România și din afara țării, fiind cea mai numeroasă asociație mass-media din România), cât și prin cea calitativă, respectiv forța imaginii Uniunii în spațiul public românesc, realizările acesteia în numele și în folosul ziariștilor și a întregii bresle, proiectele culturale finalizate și cele în derulare ale UZPR etc.

Doamna JIANG YU și-a manifestat disponibilitatea, interesul și dorința unei legături mai strânse cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, pentru interesul și satisfacția ambelor părți, respectiv țara pe care o reprezintă și presa românească, UZPR fiind creditată ca partener principal în medierea acestei relații. În acest sens, doamna JIANG YU a făcut invitația ca o delegație de jurnaliști români să viziteze China în luna aprilie a anului viitor, și propunerea ca o delegație similară – de jurnaliști chinezi și oameni de cultură – să viziteze România la o dată care se va stabili, UZPR fiind îndrumător și mediator al acestei vizite. Gazdele au fost, bineînțeles de acord, președintele Doru Dinu Glăvan angajându-se, în plus, să intermedieze invitații pentru doamna ambasador la emisiuni speciale, la posturile naționale de radio și televiziune. A fost reiterată posibilitatea de a materializa propunerea făcută de UZPR la 1 august (la întâlnirea noii ambasadoare cu reprezentanții presei), anume de a realiza împreună un proiect bilateral intitulat „Yang Shao în România – Cucuteni în China”. Mesajul tematic și emblematic al acestei întâlniri, formulat explicit de Doamna Ambasadoare, a fost următorul: „Să păstrăm statornic  în suflet calea prieteniei, să ducem pe mai departe moștenirea memoriei culturale”

Vizita la Excelenței sale la sediul UZPR a durat aproximativ 90 de minute, la final oferindu-se din partea ambelor părți daruri simbolice, specifice fiecărei țări. Doamnei ambasador și celor doi consilieri le-au fost oferite și însemne promoționale ale Centenarului UZPR. 

Evenimentul, în perspectiva Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, este de o importanță uriașă pentru statutul UZPR în societatea românească, dar și în mass media internațională. Vizita doamnei ambasador a uneia dintre cele mai mari puteri ale lumii la sediul organizației nu a fost făcută la întâmplare și fără o documentare prealabilă. Iar cordialitatea și relaxarea care au caracterizat întâlnirea nu a fost doar consecința tradiționalei curtoazii chinezești, ci și o atitudine abordată în urma unei profunde analize. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România este onorată de a fi primit o asemenea vizită. Atât prin faptul în sine, cât și prin conținutul lui.

Departamentul de comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *