◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

„Aradul este o culme a jurnalismului românesc”

Așa a declarat președintele Uniunii Ziariștilor profesioniști din România, Doru Dinu Glăvan, la întâlnirea pe care a avut-o marți cu membrii filialei locale a UZPR.
Au fost prezenți circa 30 de ziariști arădeni, de la nume consacrate, acum „seniori editori”, precum Emil Șimăndan, Ioan Iercan, Tristan Mihuța, Dorel Zăvoianu, Marcel Canciu, Emil Chirilă, Cătălin Ionuțaș, Vasile Filip, la încă activii și cunoscuții Lavinia Betea, Gabriela Groza, Virgiliu Jireghie, Vasile Sărăndan, Vasile Obșitoși, Simion Todoca, Ioan Weisl, Gabi Constantinescu, Daniel Albu și încheind cu tinerii și energicii jurnaliști de actualitate și de viitor Adriana Barbu, Simona Butaru, Lucian Șerban, Daniel Scridon, Ioan Suciu.
După cuvântul de bun venit adresat de Vasile Filip, problematica abordată a fost diversă, printre altele făcându-se referire la legitimitatea – recunoscută în instanță și în forurile legislative – UZPR ca asociație de utilitate publică și a conducerii sale actuale, eforturile care s-au făcut și se fac în continuare pentru apărarea drepturilor și a demnității jurnalistului, nevoia coagulării forțelor la nivel local și central și reducerea la minim a dezbinării cauzate de orgolii sau ambiții, afirmarea filialei arădene a UZPR ca element important în cadrul Uniunii, dar și ca segment social de prim rang în cadrul comunității locale.
„Dumneavoastră trebuie să puneți în valoare inestimabila moștenire de istorie națională milenară, dar și a presei care a fost în Arad timp de aproape două veacuri. Nume mari de ziariști ca Ioan Slavici, Sever Bocu, Vasile Goldiș, nume de publicații ca Tribuna sau Românul sunt definitorii pentru Arad, pentru Ardeal și pentru România. Să nu uitați că sunteți urmașii unor mari ziariști și că aveți datoria de a ridica și mai mult Aradul jurnalistic, prin activitatea dvs. profesională și civică” a declarat președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan.
Ioan Iercan a mulțumit președintelui și conducerii UZPR pentru eforturile care se fac la nivel central pentru apărarea drepturile jurnaliștilor și anihilarea acțiunilor denigratoare, iar Emil Șimăndan, decanul de vârstă al Filialei Arad a UZPR, a apreciat ca binevenit acest prim contact cu jurnaliștii arădeni, dezvăluind o situație de dublă aniversare: în ianuarie 2019 se vor împlini 100 de ani de la înființarea UZPR (1919) și 25 de ani de la înființarea filialei arădene (1994).
Întâlnirea a fost facilitată de disponibilitatea arătată de personalul Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” Arad, condusă de directorul prof. Dr. Doru Sinaci, confrate în jurnalism și membru al UZPR, care au pus la dispoziția Filialei UZPR Arad o sală drept sediu pentru desfășurarea activităților.

Dorin Ocneriu, Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *