Vești bune după victoria cu Malta la „tineret”, scor 4-1, ne-am asigurat locul 2, iar jocul rezultatelor din celelalte grupe face ca prezența la turneul final să depindă doar de meciul direct. Batem Danemarca și ne facem bagajele pentru Ungaria și Slovenia, gazdele turneului final de anul viitor. Și ce șansă am ratat cu Ucraina! Dacă am fi obținut cele 3 puncte, acum am fi fost deja calificați.

Înainte de meciul cu Malta, România știa că va fi sigur peste echipele venite din Grupa C și Grupa D în clasamentul locurilor 2, dacă învinge Danemarca. Acum, e sigur că „tricolorii” vor fi între cele mai bune 5 locuri 2, formații calificate direct la turneul final. Vom fi peste locurile 2 din grupele E și F. Ne-au ajutat două remize Polonia – Bulgaria 1-1 (E) și Macedonia de Nord – Israel 1-1 (F). Nicio formație implicată în lupta pentru locul 2 nu mai poate acumula mai multe puncte decât România în ierarhia generală a locurilor 2, una care exclude meciurile cu ultima clasată. Elevii lui Adrian Mutu vor acumula 16 puncte cu o victorie cu Danemarca, în timp ce reprezentantele din grupele C, D, E și F nu pot trece de 15 puncte.

Danemarca e deja calificată!

Meciul decisiv pentru calificarea la Euro 2021 se va juca pe 17 noiembrie, la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”. Marele avantaj este că partida nu mai are miză pentru Danemarca, formație care s-a calificat deja la Euro 2021. Nordicii ne-au învins în tur, 2-1, după ce Florinel Coman a ratat un penalty pe final de meci.

Tot la Ploiești, „tricolorii mici” au obținut calificarea la Euro 2019, impunându-se în ultima etapă din preliminarii, 4-0 cu Liechtenstein. La acel meci au asistat peste 12.000 de suporteri!

A treia prezență la Euro U21

Dacă s-ar califica, naționala U21 ar bifa cel de-al treilea turneu final, după cele din 1998 și 2019. Anul trecut, conduși de Mirel Rădoi, „tricolorii mici” au ajuns până în semifinalele turneului, fiind eliminați de Germania, 2-4, după ce au câștigat o grupă cu Franța, Anglia și Croația.

Clasamentul în grupa României:

1. Danemarca 9m 25p
2. ROMÂNIA 9m 19p
3. Ucraina 8m  10p
4. Finlanda 9m 10p
5. Irlanda de Nord 9m 9p
6. Malta 8m 1p

Mai sunt de jucat: 

  • 13 noiembrie: Malta – Ucraina 
  • 17 noiembrie: Malta – Finlanda
  • 17 noiembrie: Ucraina – Irlanda de Nord
  • 17 noiembrie: România – Danemarca

gsp.ro