◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

DOMINIC THEIM, CAMPION LA US OPEN 2020. ZVEREV, ÎN LACRIMI DUPĂ FINALĂ

Dominic Thiem s-a încoronat, duminică, campion la US Open 2020, după o remontada cum nu s-a mai văzut în Era Open. Timp de mai bine de o oră, Alexander Zverev a fost jucătorul mai bun, mai conectat la meci, având 3 mingi de 6-2, 6-1. Germanul a câștigat în cele din urmă setul 2 la limită, dar în decisiv, la 5-3, nu a putut închide meciul cu serviciul. La premiere, Sascha nu și-a stăpânit lacrimile.

Alexander Zverev, 23 de ani, va trebui să mai aștepte până să câștige primul titlu de Mare Șlem al carierei, rămânând cu cele trei victorii din seria Masters 1000 și trofeul de la Turneul Campionilor (2018).

US Open 2020 l-a încoronat pe Dominic Thiem primul nou câștigător de Grand Slam al tenisului masculin după șase ani, dar și primul campion de Grand Slam al generației ’90. După o finală dramatică, despărțirea de al doilea turneu de Mare Șlem al anului a fost extrem de emoționantă, avându-l în prim-plan pe germanul Alexander Zverev, care, după patru ore de luptă, nu și-a putut stăpâni emoțiile și lacrimile la ceremonia de premiere, chiar dacă a vorbit unei arene goale, adresându-i-se direct lui Thiem și, nu în ultimul rând, celor din echipa sa.

„Nu știu cu ce să încep. Felicitări Dominic. A fost o bătălie foarte dură. Mi-aș fi dorit ca tu să fi ratat un pic mai mult, astfel încât să câștig eu trofeul, dar iată că trebuie să țin eu primul discurs”, a spus Zverev la microfon.

Germanul a trăit mai multe premiere în această săptămână la US Open: a jucat prima sa finală de Grand Slam, după ce în semifinală a întors pentru prima dată în carieră un rezultat de 2-0 la seturi pentru adversar (Pablo Carreno Busta), iar mai apoi în finală a ajuns să piardă, tot pentru prima dată în carieră, un meci în care câștigase primele două seturi – după 27 de victorii consecutive.

Zverev li s-a adresat mai departe celor din echipa sa, dar și părinților, poticnindu-se de mai multe ori din cauza lacrimilor. „Vreau să le mulțumesc celor din echipa mea, care mi-au rămas alături. Ultimii doi ani nu au fost ușori,. dar suntem pe drumul cel bun și sunt convins că, într-o zi, vom reuși să câștigăm acest trofeu, împreună. Mai vreau să le mulțumesc părinților mei, care au fost alături de mine la fiecare turneu de până acum. Dar tata și mama au fost testați pozitiv pentru coronavirus înainte de începutul acestui turneu și nu au putut veni cu mine. Îmi lipsesc, mi-e dor de ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *