◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro22.02.2024

Cine e cel mai mare sportiv din istoria României? Halep, Nadia, Hagi sau Năstase?

Succesul Simonei Halep (27 de ani, 10 WTA) la Wimbledon 2019, unde a învins-o în finala pe Serena Williams 6-2, 6-2, a reaprins discuția legată de titlul de cel mai bun sportiv din istoria României.

Cu două turnee de Grand Slam în palmares, Simona Halep reprezintă acum sportul românesc, așa cum au făcut-o în trecut Nadia Comăneci, Ilie Năstase sau Gică Hagi

SIMONA HALEP

Simona Halep, 27 de ani, este considerată cea mai mare jucătoare de tenis a României. Simona a devenit prima jucătoare din România care triumfă la Wimbledon și își continuă cariera spectaculoasă. Halep are două turnee de Grand Slam și a petrecut 64 de săptămâni pe locul 1 WTA.

19turnee a câștigat Simona Halep în carieră

GICĂ HAGI

„Regele”, cel mai mare fotbalist român din istorie, a impresionat în tricoul României, al lui Real Madrid, Barcelona, Steaua și Galatasaray. A fost desemnat de 7 ori cel mai bunt fotbalist al României și are în palmares 19 trofee, printre care o Cupă UEFA, două Supercupe ale Europei și patru Supercupe ale Spaniei.

NADIA COMĂNECI

„Zeița de la Montreal” a fost prima gimnastă care a luat nota 10 la Jocurile Olimpice din 1976. Nadia e văzută de mulți drept una dintre cele mai importante gimnaste din istorie, cucerind în total 9 medalii la Jocurile Olimpice și alte 25 de premii.

ILIE NĂSTASE

Până la victoriile Simonei Halep, Ilie Năstase a fost considerat cel mai mare jucător de tenis al României. A fost primul lider ATP din istorie, din 23 august 1973 până în 2 iunie 1974.

A cucerit două turnee de Grand Slam, US Open (1972) și Roland Garros (1973), și a mai jucat alte două finale la Wimbledon (1972 și 1976). A câștigat 58 de turnee la simplu și a jucat și 3 finale de Cupa Davis.

4 Turnee ale Campionilor a câștigat Ilie Năstasei TV

Cine este cel mai mare sportiv din istoria României?

Simona Halep 33% (7740 voturi)
Gică Hagi1 7% (3842 voturi)
Nadia Comăneci 45% (10590 voturi)
Ilie Năstase 2% (648 voturi)
Altul (scrie în comentarii) 3% (905 voturi)
TOTAL: 23725 voturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *