◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.07.2024

Londra cu rucsac în spate

Londra, capitala Regatului Unit, este un oraș fascinant și vibrant, renumit în întreaga lume pentru istoria sa bogata și cultura sa efervescentă.

Când te gândești la Londra, ce îți vine întâi în minte? În afară de Harry Potter, bineînțeles. Poate reprezentative sunt: Palatul Buckingham, Palatul Westminster cu celebrul Big Ben sau London Eye, care apar pe atâția magneți de frigider, podurile sale Tower Bridge și Millennium Bridge, care oferă priveliști de neuitat asupra orașului.

Ziua 1

Aventura a început dimineața la ora 7.00, cu rucsacul în spate, când ne-am deplasat spre Aeroportul din Budapesta. După aterizarea pe aeroportul Luton, am plecat către cazare, cu transportul în comun. La Westminster am admirat London Eye, Big Ben și Westminster Abbey. Big Ben este unul

dintre cele mai importante simboluri ale Londrei și unul dintre cele mai faimoase obiective turistice

din întreaga lume. Aflat în centrul orașului, pe malul de nord al fluviului Tamisa, Big Ben este, de fapt, numele clopotului masiv din turnul cu ceas de pe clădirea Palatului Westminster, sediul Parlamentului britanic.

Westminster Abbey este o catedrală gotică magnifică, situată în apropierea Palatului Westminster, este locul unde au fost încoronați și înmormântați mulți dintre monarhii britanici.

Cu înălțimea sa de aproximativ 135 de metri, London Eye a fost inaugurată în anul 2000 și a fost la acea vreme cea mai înaltă roată de observație din lume. Cu un design futurist și cabine de sticlă, oferă o experiența de neuitat turiștilor care o vizitează.

Seara am plecat spre cazare cu metroul.

Ziua 2

După micul-dejun am plecat cu mijloacele de transport în comun către Palatul Buckingham, reședința oficială a monarhului britanic din Londra. Aflat în inima Londrei, palatul servește ca centru al ceremoniilor și evenimentelor regale și este simbolul monarhiei britanice. Am asistat la schimbarea gărzii.

Mai departe am plecat pe jos într-un tur pietonal.

London Bridge este podul care traversează fluviul Tamisa și oferă o priveliște impresionantă asupra capitalei britanice. Este un punct de atracție pentru turiști, iar pe lângă aspectul sau unic, London Bridge găzduiește și o varietate de activități și evenimente în jurul său.

Am ajuns și la Catedrala Saint Paul. Construită în stil baroc și proiectată de arhitectul Christopher Wren, Catedrala Saint Paul este recunoscută pentru cupola sa spectaculoasă, care domină peisajul urban. Picturile murale, vitraliile și detaliile arhitecturale elaborate creează o atmosferă solemnă și impresionantă. Tot aici este și locul unde au avut loc celebre nunți regale, printre care și nunta lui Charles cu Diana.

Tower Bridge se remarcă prin cele două turnuri impresionante care domină peisajul. Podul este o combinație perfectă între stilurile victorian și gotic. Podul este prevăzut cu mecanisme ingenioase de ridicare, care permit trecerea navelor mari pe sub el.

Ziua 3

După micul-dejun ne-am îndreptat către Greenwich cu metroul. Am traversat parcul pe jos către Observatorul Astronomic. Bila de la Observatorul Astronomic din Londra, cunoscută sub numele de „Bila Greenwich” sau „Bila din Observatorul Astronomic”, este un dispozitiv special care servește ca semnal de referință pentru calibrarea ceasurilor publice și a cronometrelor.

Muzeul figurilor de ceară, cunoscut sub numele de Madame Tussauds, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Londrei. Aici am făcut cunoștință cu familia regală, politicieni, sportivi, actori și actrițe, muzicieni prin intermediul figurilor de ceară.

Aquariumul din Londra, Sea Life London Aquarium, găzduit în istorica clădire County Hall situată pe malul Tamisei, este unul dintre cele mai mari din Europa. Aquariumul se întinde pe trei etaje și aici pot fi admirate peste trei mii de specii de animale marine și plante, aflate în peste 50 de rezervoare care conțin o cantitate impresionantă de apă – peste două milioane de litri.

Ziua 4

După micul-dejun ne-am plimbat pe jos prin apropiere de locul de cazare și apoi am pornit tot cu mijloace de transport în comun spre aeroport.

Având în vedere ritmul de vizitare pe durata acestor zile, destul de alert, am mâncat ceva rapid (sandwich sau fast food) pentru a maximiza timpul de vizitare.

Pentru pasionații de shopping, Londra este un paradis al modei, cu celebrele străzi comerciale precum Oxford Street, Regent Street și Carnaby Street, unde poți găsi atât branduri de lux, cât și buticuri trendy.

În concluzie, Londra este o destinație turistică fascinantă, cu multe atracții și experiențe diverse pentru vizitatori. Indiferent dacă doriți să explorați istoria și cultura sau să vă bucurați de frumusețea naturii, Londra este un loc minunat pentru a petrece o vacanță. (Ionuț Dușe, logopaper.com)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *