◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Apel mondial către Brazilia de a intensifica eforturile pentru găsirea jurnalistului britanic Dom Phillips

Editorii și jurnaliștii unora dintre cele mai mari organizații de știri din lume i-au scris președintelui brazilian Jair Bolsonaro, pentru a-i cere „să intensifice de urgență și să depună toate eforturile pentru a-i găsi pe jurnalistul britanic Dom Phillips și pe avocatul brazilian Bruno Pereira. Conduși de The Guardian și Washington Post, două ziare pentru care Phillips a lucrat ca corespondent independent, redactori de la cel puțin 20 de organizații importante din mass-media și pentru libertatea presei au semnat scrisoarea deschisă. Alți semnatari includ redactori seniori de la New York Times, Wall Street Journal, Folha de S.Paulo, National Public Radio, Bloomberg News, Associated Press, Financial Times, Pulitzer Center, Bureau of Investigative Journalism, ProPublica, The Intercept, Agência Pública de Jornalismo Investigativo, Dagens Nyheter, Mongabay, Stat, Reporters Without Borders, Centrul Wallace House pentru Jurnaliști și agenția epbr. „Scriem pentru a ne exprima îngrijorarea extremă cu privire la siguranța și locul unde se află colegul și prietenul nostru, Dom Phillips, și Bruno Araújo Pereira, cu care Dom a călătorit. Dom este un jurnalist respectat la nivel mondial, cu o dragoste profundă pentru Brazilia și poporul său. După cum știți din numeroasele rapoarte de presă, Dom și Bruno sunt acum dispăruți în Amazon de mai bine de trei zile. Familiile, prietenii și colegii lor au solicitat în mod repetat asistență de la autoritățile locale, de stat și naționale și de la serviciile de urgență. „În calitate de editori și colegi care au lucrat cu Dom, suntem acum foarte îngrijorați de rapoartele din Brazilia conform cărora eforturile de căutare și salvare de până acum au primit resurse minime, autoritățile naționale încetinind să ofere asistență mai mult decât foarte limitată. „Vă rugăm să vă intensificați de urgență și să folosiți pe deplin efortul de a-i localiza pe Dom și Bruno și să oferiți tot sprijinul posibil familiilor și prietenilor lor”, se spune în scrisoare, care a fost adresată și miniștrilor de Externe și Apărării din Brazilia.
Phillips lucra la o carte despre pădurile tropicale și a fost însoțit de Pereira, un explorator care a lucrat cu triburile indigene din regiune de ani de zile.
Pe măsură ce presiunea publică s-a mărit, pe fondul campaniilor făcute de celebrități precum legenda fotbalului Pelé, cântărețul/compozitorul Caetano Veloso și actorul Camila Pitanga, oficialii au declarat că și-au extins operațiunile de căutare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *