◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Jurnalist din Kosovo, atacat în stradă

Asociațiile jurnaliștilor și liderii politici au condamnat atacul asupra jurnalistului kosovar Valon Syla, care a primit îngrijiri medicale după atacul dintr-un cartier din Pristina. Poliția din Kosovo a confirmat că Syla a fost agresat în cartierul Bregu i Diellit din Pristina – se întorcea acasă după ce participase la o dezbatere TV. „Victima a primit tratament medical, în timp ce ceilalți atacatori au fugit de la fața locului, într-o mașină cu numere de înmatriculare locale”, a declarat poliția, într-un comunicat.

Procuratura a spus că Syla a fost agresată de trei persoane și a suferit răni corporale.

Nu a fost făcută nicio arestare.

Printr-o postare pe Facebook, Syla a susținut că atacul este legat de comentarii pe care le-a făcut pe rețelele de socializare despre un imam local care a primit cadou o mașină Mercedes de la credincioși, în ziua în care a ieșit la pensie.

Potrivit BalkanInsight, atacul a fost condamnat de Asociația Jurnaliștilor din Kosovo, AJK, care a cerut o „investigație urgentă” asupra incidentului: „Acest atac este total inacceptabil și este o încercare de a împiedica și submina libertatea de exprimare și libertatea presei în Kosovo. AJK face apel la instituțiile relevante să ia măsurile necesare pentru a aresta de urgență pe cei responsabili de atac și a-i aduce în fața justiției”, anunță AJK.

Condamnând atacul, prim-ministrul kosovar, Albin Kurti, l-a numit „intolerabil și inacceptabil”. (redacția UZPR)

Foto: YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *