◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.04.2024

Bulgaria are în derulare un Plan Național multianual de combatere
a antisemitismului

În 2017, Bulgaria a fost una dintre primele țări care a adoptat Definiția antisemitismului dată de Autoritatea Internațională pentru Holocaust (IHRA), cu un an înainte de a fi chiar stat membru oficial al IHRA. Potrivit Euronews, în același an, Bulgaria a numit un coordonator național pentru combaterea antisemitismului. În anul următor a fost semnat un acord cu mari organizații evreiești naționale și internaționale, care a oferit ocazia de a se stabili un mecanism de consultare și cooperare periodică pentru schimbul de informații, experiență și bune practici în domeniul prevenirii și combaterii antisemitismului și îmbunătățirii securității pentru comunitatea evreiască.

În fiecare an, pe 10 martie, la Sofia are loc un Marș al Toleranței, pentru a comemora salvarea evreilor din Bulgaria în timpul Holocaustului. Anul acesta au participat miniștri, membri ai Parlamentului, cadre universitare și alți oficiali.

În 2021, ministrul adjunct de Externe și coordonatorul național pentru combaterea antisemitismului Georg Georgiev a organizat o ceremonie în care nouă universități bulgare de top au adoptat Definiția IHRA a antisemitismului.

Toate acestea și multe alte acțiuni au avut un impact important asupra țării. Holocaustul este predat pe scară largă în școli, iar Universitatea din Sofia este singura din Europa de Sud-Est care are un program de licență de patru ani în Studii Evreiești, protejat de Ministerul Educației și Științei.

La 18 octombrie 2023, Consiliul de Miniștri din Bulgaria a adoptat un Plan Național de acțiune pe cinci ani pentru combaterea antisemitismului (2023-2027).

Ministerul Justiției a înființat un grup de lucru interinstituțional cu sarcina de a pregăti modificări ale legislației în două direcții: combaterea manifestărilor de antisemitism și garantarea securității evreilor bulgari. Grupul va revizui actualul Cod Penal în partea care tratează infracțiunile cauzate de prejudecăți, discursuri motivate de ură și discriminare, iar activitatea sa va fi în conformitate cu standardele internaționale în domeniul drepturilor omului.

Se adoptă o abordare de sus în jos, menită să atingă fiecare aspect relevant al societății bulgare, pentru a se asigura că există instrumentele necesare pentru combaterea antisemitismului. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *