◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.04.2024

UE relansează platforma dedicată participării
cetățenilor la elaborarea politicilor comunitare; combaterea discursului instigator la ură, o noutate

Comisia Europeană va lansa în perioada imediat următoare o versiune reînnoită a portalului său online de implicare a cetățenilor „Spune-ți părerea”, a anunțat vicepreședintele Comisiei, Dubravka Šuica.

Având în vedere că 66% dintre cetățenii UE sunt în favoarea unui angajament sporit al cetățenilor în procesul de elaborare a politicilor la nivel european, rolul democrației participative în politica europeană modernă cere să fie luat în serios, dar aducerea în discuție a unor subiecte valide nu este o garanție că cetățenii vor și ajunge la rezultatele pe care le doresc, potrivit Euractiv. „Acest hub online va acționa ca un punct de intrare unic pentru toate mecanismele de implicare a cetățenilor care funcționează în cadrul Comisiei și care le permit cetățenilor europeni să aibă un impact asupra elaborării politicilor. Pentru 2024 sunt planificate două paneluri suplimentare pentru cetățeni europeni, unul privind eficiența energetică și unul pentru lupta împotriva urii și a discursului instigator la ură”, a declarat Šuica.

În septembrie 2023, majoritatea deputaților europeni au cerut UE să ofere cetățenilor europeni o voce mai puternică și mai multe instrumente pentru a influența procesul decizional al Uniunii, precum și să instituționalizeze procesele participative și deliberative. De asemenea, a fost solicitat un ghișeu unic pentru toate instrumentele existente, în așa fel încât cetățenii să aibă acces mai ușor la acestea. „Este o premieră de acest gen și leagă procesul deliberativ național cu nivelul european”, a adăugat Šuica. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *