◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.04.2024

Grecia inițiază livrarea de medicamente la domiciliul pacienților grav bolnavi

Pentru a îmbunătăți accesul pacienților la produsele farmaceutice, o decizie a Ministerului Sănătății din Grecia prevede livrarea la domiciliu de medicamente cu costuri ridicate, pentru pacienții care suferă de boli grave. Potrivit Euractiv, șefii grupurilor de susținere a pacienților au descris măsura mult așteptată ca fiind „critică pentru a-i ajuta pe cei cu afecțiuni grave, mai ales atunci când sunt restricionați la domiciliu”.

„Medicamentele cu preț mare”, sunt distribuite doar de farmaciile operate de Organizația Națională pentru Prestarea Serviciilor de Sănătate (EOPYY). „Această măsură ar fi o reală ușurare pentru pacienții cu hipertensiune pulmonară, deoarece majoritatea sunt restricționați acasă. Este o măsură pe care o așteptăm de cinci ani”, a declarat Ioanna Alyssandratou, președintele Asociației Elene de Hipertensiune Pulmonară.

Până în prezent, mai multe probleme critice pentru pacienții cu boli grave au rămas fără soluție și cu un impact zilnic continuu asupra vieții lor. În primul rând, pacienții cu boli grave și îngrijitorii lor trebuie să parcurgă o distanță semnificativă pentru a ajunge la serviciile EOPYY sau la una dintre cele 35 de farmacii, ceea ce, mai ales în mediul rural, ar putea însemna o călătorie pe distanțe lungi. Apoi trebuie să aștepte la cozi lungi pentru a primi medicamentele – coada în sine constituie o amenințare pentru sănătatea lor, deoarece supraaglomerarea crește riscul de infecție.

Deși lista de medicamente emisă este un prim pas critic și acoperă o varietate de tratamente pentru pacienții cu boli grave, sunt necesare câteva completări în viitorul apropiat, potrivit organizațiilor de pacienți.

Data oficială de lansare a programului rămâne neclară, deși, conform informațiilor primite de Asociația Elenă de Hipertensiune Pulmonară, decizia „va fi pusă în aplicare imediat”, a spus Alyssandratou. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *