◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.04.2024

Model hibrid de jurnalism local de investigație

ProPublica a anunțat că se va extinde în nord-vest prin înființarea unei noi echipe regionale de jurnaliști de investigație, care relatează despre probleme de responsabilitate publică în Washington, Oregon, Alaska și Idaho.

Acest centru va fi al cincilea dintr-o rețea de redacții de investigație ProPublica de stat și regionale, inclusiv în Midwest, South, Southwest și Texas. Aceste echipe de reporteri și editori realizează reportaje critice într-un moment în care jurnalismul local este din ce în ce mai limitat.

Abordarea în Nord-Vest va fi una nouă pentru ProPublica, un model hibrid care potrivește punctele forte ale reporterilor cu cele ale jurnaliștilor care lucrează cu Rețeaua Locală de Relatare la alte posturi de știri din regiune. Potrivit propublica.org, noul editor va supraveghea trei reporteri ProPublica care vor avea sediul în regiune și munca a trei Distinguished Fellows, care lucrează pentru organizațiile locale de știri.

„Colaborarea va fi un semn distinctiv al activității noastre în regiune. Așa cum nu există o singură cauză a crizei în jurnalismul local, credem că nu există o singură soluție. Acest model hibrid va fi un plus semnificativ pentru regiune”, susține Charles Ornstein, editor-managing pentru inițiative locale la ProPublica.

Investigațiile ProPublica în Nord-Vest au provocat schimbări considerabile. Un proiect privind eșecurile justiției penale din Alaska, realizat în colaborare cu Anchorage Daily News, a determinat Departamentul de Justiție al Statelor Unite să declare urgență federală și a primit Premiul Pulitzer 2020 pentru serviciul public.

Anul trecut, ProPublica a colaborat cu Oregon Public Broadcasting pentru a explora modul în care guvernul federal și-a încălcat tratatele cu triburile indigene și a lucrat cu Seattle Times la o serie de articole despre rapoarte alarmante de abuz și servicii slabe la o rețea de școli private din statul Washington. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *