◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Acordarea titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA dlui dr. Aurel Vainer

 Facultatea de  Științe din cadrul Universității din Petroșani organizează joi, 15 ianuarie 2020, cu începere de la ora 11.00, festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului dr. Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie București.

Evenimentul se desfășoară sub auspiciile aniversării de către Universitatea din Petroșani a 25 de ani de existență ca instituție academică denumirea pe  care o are și azi.

La sesiunea festivă de acordare a titlului și-au anunțat prezența ambasadori, oficialitățile statului român, reprezentanți ai cultelor religioase, reprezentanți ai comunităților entice, academicieni, reprezentanți ai mass-media, studenți.

Dr. Aurel Vainer este o personalitate a lumii de azi, care promoveaza, la nivel intern și internațional, principiile și valorile umanismului, respectul reciproc, toleranță și conviețuire pașnică, pacea și armonia in cadrul diversității culturale, etnice și religioase. Prin activitatea pe care o desfășoară, dr. Aurel Vainer Aduce o importantă contribuție la dezvoltarea democrației în viața politică și în societatea românească. Pentru valorile Pe care le promovează și pentru atitudinea echilibrata și înțeleaptă, dr. Aurel Vainer este un nume respectat pe plan intern si international. Potrivit Hotararii,  Senatul Universității din Petroșani  i-a acordat dr. Aurel Vainer titlul academic Doctor Honoris Causa în semn de înaltă apreciere și prețuire pentru meritele domniei sale în activitatea profund umanistă pe care o desfășoară.

Cu o zi înaintea festivității de la Universitatea din Petroșani, miercuri, 15 ianuarie 2020, cu începere de la ora 15.30,  in Sinagoga din Deva ( strada Gheorghe Barițiu nr.9), cu prilejul Zilei Culturii Naționale, va avea loc un Concert Extraordinarsusținut de Bucharest Klezmer Band ( formație a Comunității Evreilor din București) , Alexandrina și Florian Chelu.

Evenimentele se înscriu în politica de diplomație culturală și de promovare a dialogului intercultural interetnic susținute de Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic.

FCER

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *