◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Igor Dodon o felicită pe Maia Sandu pentru victoria în alegeri: „Noi percepem acest rezultat ca o normă firească a democraţiei”

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova și lider al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), a felicitat-o luni pe Maia Sandu pentru rezultatul obţinut la alegerile parlamentare anticipate de duminică. Partidul Acţiune şi Solidaritate, care o susține pe președinta Maia Sandu, a câştigat alegerile parlamentare cu 52,8% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare.

„Aceasta este democraţia. Când se schimbă cei care conduc ţara, când un partid trece în opoziţie, altul la guvernare… Noi percepem acest rezultat ca o normă firească a democraţiei. Nu vedem aici absolut nimic straniu. Oamenii şi-au dorit schimbarea, şi-au dorit această mare schimbare. Au obţinut-o. Eu vreau să îi felicit pe cei din PAS. Vreau să o felicit pe doamna preşedinte Maia Sandu cu rezultatul pe care l-a obţinut. Începând cu ziua de astăzi au toată puterea în stat, şi Preşedinţia, şi Guvernul, şi Parlamentul, şi Curtea Constituţională. E un fel de stat captiv, dar din alt punct de vedere. De aceea, vreau să le urez sincere felicitări şi vreau să le urez succes”, a declarat luni Igor Dodon.

Fostul lider de la Chişinău a apreciat că aşteptările de la noul partid de guvernare sunt foarte mari. De asemenea, el a precizat că PSRM împreună cu Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, alături de care a candidat, vor face o opoziţie „profesionistă” şi „responsabilă”, arătând că este necesar ca noul Parlament şi noul Guvern să se apuce imediat de lucru.

„Noi cu toţii, cetăţenii care au votat au foarte mari aşteptări de la noua guvernare. Noi vom fi în opoziţie, o opoziţie bine pregătită, profesionistă, responsabilă şi o să urmărim foarte atent ca ei să îşi îndeplinească promisiunile electorale, şi cu pensiile, şi cu salariile, şi cu totul absolut. (…) Noi vom sancţiona orice abuz şi orice înrăutăţire a calităţii vieţii în Republica Moldova prin formele democratice care sunt. De opoziţie nu ne temem (…) Noi vom sta la paza integrităţii şi suveranităţii. Este un lucru foarte important. Dacă se va încerca să se depăşească anumite limite, noi vom reacţiona foarte prompt”, a adăugat preşedintele PSRM, potrivit Agerpres.

În urma alegerilor de duminică, PAS a obţinut 52,74% din voturi, în timp ce Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor a înregistrat un scor de doar 27,22%. Cel de-al treilea partid care a acces în Parlament este Partidul Politic „Şor”, care a obţinut 5,75% din totalul voturilor valabil exprimate.

digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *