◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.07.2024

Conferința ,,Iorga după Iorga”, ediția a IV-a, dedicată lui Avram Iancu

Conferința „Iorga după Iorga”, ediția a IV-a, dedică în acest an un moment special crăișorului Munților Apuseni. De aici și tema evenimentului: „Spiritul național, de la Avram Iancu la Nicolae Iorga”.

Consiliul Județean Prahova, împreună cu Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești și Casa Memorială „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, dar și cu implicarea Muzeului de Istorie și Arheologie Zalău, organizează ediția a patra a Conferinței „Iorga după Iorga”, având tema „Spiritul național, de la Avram Iancu la Nicolae Iorga”.

Parteneri media sunt Noua TV, Evenimentul istoric, Activenews.ro, Cetățeanul.ro, Newsteam.ro, Ancheteonline.ro, Actualitatea prahoveană, Uniunea Ziaristilor Profesioniști din România și Opinia Transilvană, Radio România Actualități.

În viziunea lui Iorga, Avram Iancu a fost întruchiparea sacrificiului pentru apărarea spiritului național al românilor. Crăișorul s-a ridicat din rândul ”norodului” și cu sabia în mâna a luptat pentru eliberarea de sub ocupația și din jugul grofilor. În același timp, Iorga a dus un adevărat război, cu condeiul și cu vorba pentru renașterea națională. Doi eroi, două epoci care au lucrat pentru opera nației și afirmarea într-o lume complicată și plină de conflicte militare.

Evenimentul are loc în perioada 14-16 iunie 2024, la Casa Memorială , „Nicolae Iorga”, Vălenii de Munte. Va cuprinde conferințe susținute de profesori universitari, cercetători istorici, reprezentanți ai Academiei Române, publiciști, scriitori, jurnaliști. De asemenea, se va organiza o sesiune specială pentru prezentarea de cărți lansate în ultima perioadă. Și nu în ultimul timp, se va organiza un concurs de eseuri dedicat elevilor, care învață la școlile din zonă. Un moment artistic va fi oferit de un ansamblu folcloric din regiunea Vălenii de Munte.

 

link Radio UZPR

https://radiouzpr.podbean.com/e/conferin%c8%9ba-iorga-dupa-iorga-edi%c8%9bia-a-patra-dedicata-lui-avram-iancu/

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *