◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Investigație de presă pe tema acordării de cetățenie contra investiții, în Caraibe

Entitatea de știri non-profit Caribbean Investigative Journalism Network (CIJN) a lansat o serie de investigații privind programele de cetățenie prin investiții (CBI) în Caraibe. Poveștile examinează beneficiile programelor, împreună cu preocupările legate de transparență și responsabilitate în St. Kitts și Nevis, Antigua și Barbuda, Grenada, Dominica și Sf. Lucia.
O rețea de optsprezece jurnaliști din Caraibe a lucrat la colaborarea transfrontalieră, care a evidențiat valoarea economică a unor astfel de programe pentru aceste mici state insulare în curs de dezvoltare. Fostul prezentator și corespondent CNN Jim Clancy a condus echipele, în dezvoltarea a cinci povești de investigație multimedia de lungă durată.
Preocuparea globală față de astfel de programe a devenit din ce în ce mai acută din cauza conflictului actual dintre Rusia și Ucraina. În consecință, țările din Caraibe au oprit cererile venite din Rusia.
Odată cu revizuirea de către Parlamentul UE a programelor CBI, aceste insule ar putea pierde o sursă majoră de venituri care a însoțit eliminarea vizelor Schengen. Pe baza datelor disponibile, raportul indică faptul că cel mai mare număr de solicitanți din regiune sunt cetățeni chinezi.
O examinare de la țară la țară a utilizării veniturilor din investițiile acordate de persoane controversate în căutare de cetățenie arată că există zone gri cu privire la unde și cum sunt utilizate fondurile. Există, de asemenea, probleme ridicate de mai multe partide de opoziție și critici ai societății civile. Gradul de transparență și datele din domeniul public au variat de la insulă la insulă.
CIJN va lansa, de asemenea, un documentar cu privire la constatările rezultate din aceste investigații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *