◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Cafeneaua literar-artistică „Flori de dor”

Ziua de 11 aprilie 2023 a fost pentru Asociația „Mihai Eminescu Luceafărul” o zi sub semnul prieteniei și al cuvântului magic „Mulțumesc”.

Ralph Marston ne transmite să ne facem „un obicei din a mulțumi, pentru a-ți exprima aprecierea, sincer și fără așteptări. Apreciază-i cu adevărat pe cei din jurul tău și vei vedea că nu ești singur. Apreciază cu adevărat viața și vei descoperi că ai mai mult de atât” .

Sub acest motto s-a desfășurat Cafeneaua literar – artistică „Flori de dor”, în sala Clubului Seniorilor din Parcul Plumbuita, în parteneriat și cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2.

O zi în care Asociația „Mihai Eminescu Luceafărul”, reprezentată de Maria Petrescu, în calitate de președinte și poeta Doina Bârcă s-au gândit la cei care s-au pus, direct sau indirect, în slujba culturii românești, au participat la evenimentele asociației și cărora am încercat să le oferim momente de recunoștință pentru munca și efortul lor.

Un maraton de poezie și muzică, susținut de peste 50 de scriitori, artiști plastici și soliști de muzică ușoară, clasică, romanțe și folclor: Nicolae Rotaru, Ioan Rațiu, Constantin Vaciu – PRO Diaspora, Janina Ilie – Președinte  Asociația OR pentru Educație, Cultură, Dezvoltare, Lubomir Nicolov și Diaconescu Ioana – Uniunea Democrată A Bulgarilor Din România, Paul Mecet, Geo Călugărul, Geni Duță, Loreta Din, Necșoi Stelian, Nely Vieru, Silvan G Escu, Carmen Florian, Doina Ghițescu, Mioara Voicu, Prof. Florina Țîrdei Octav Lica, Ștefan Alexandru, Vasile Topârceanu, Horia Vlădan, Mariana Birică, Sava Regățeanu, Ovidiu Țuțuianu, Mariana Cămăraș , Sofica Cărbunaru, Maria Scupin, Maria Niculescu, Petre Stoica, Florin Grigoriu, Dl. Comandor Voiculescu, Corina Diaconescu,  Dr. Danilencu Jordan, Viorel Martin, Magda Sturza Clopotaru, Ileana Constantin, Ion Forcoș, Cati Urucu, Ella Răcăreanu, Adriana Apostol, George Terziu, Grigore Curcanu, Gîțan Alice Ileana, Marilena Dumitrescu Enescu, Marilena Ban, Dan Ștefan și eleva Raluca Smarandache.

Fiecare dintre scriitori a citit din opera personală, a vorbit despre proiecte, echipă, viitoare evenimente culturale și lansări de carte. S-a vorbit despre promovarea tinerilor scriitori, despre caravane în școli și despre nevoia de a duce literatura și dragostea pentru carte către tineri.

În 11 aprilie, în a doua zi din săptămâna patimilor, am sărbătorit unul dintre cele mai frumoase cuvinte: MULȚUMESC. Am spus „mulțumesc” pentru ajutorul din campaniile sociale, pentru evenimentele culturale realizate împreună și prietenia tuturor celor care au răspuns invitației. Fiecare dintre cei prezenți a primit diplome și cadouri simbolice. Am fost onorată de prezența unui număr atât de mare de oameni de cultură, membri, colegi, parteneri sau simpli  admiratori. „Foarte bine ales momentul pentru o lecție de modestie și respect purtat persoanelor cu care poți face oricând echipă, un exemplu de prețuire a oamenilor din jur, a celor pe care i-ai descoperit, le-ai acordat încredere, i-ai promovat și i-ai ținut alături pentru a putea să se hrănească cu seva bunățății, din care, mai apoi, să ofere, la rândul lor, și prietenilor vechi sau mentorilor, lumini călăuzitoare pe drumul vieții, fie pe plan profesional sau personal,” ne-a transmis poeta Adriana Apostol, la finalul evenimentului.

Moderat de poeta Doina Bârcă, evenimentul a fost preluat și de PRO Diaspora, prin dl. Constantin Vaciu.

„Am simțit căldura prieteniei, numărul mare de oameni valoroși care vă înconjoară, demonstrează că ați făcut atât de mult pentru fiecare! A fost o zi minunată, înainte de marea sărbătoare a iubirii divine!”, ne-a transmis și poetul Grigore Curcanu.

Asociația „Mihai Eminescu Luceafărul” va continua Caravana cafenelelor literare în școli și în centre culturale, din București și din țară.

Maria Petrescu / UZPR București

Un comentariu pentru “Cafeneaua literar-artistică „Flori de dor”

  1. A fost o sărbătoare a prieteniei,unde am simțit căldura sufletească a celor care au participat,a fost o zi a inimilor, unde scriitori și artiști, ziariști au format o mare familie înaintea celei mai mari sărbători a creștinismului,ÎNVIEREA DOMNULUI.
    Mulțumim organizatorilor Maria Petrescu și Doina Bârcă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *