◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Congresul Federației Jurnaliștilor Africani. Despre protecția și libertatea jurnaliștilor
din Africa

Federația Jurnaliștilor Africani (FAJ), organizația regională africană a Federației Internaționale a Jurnaliştilor (IFJ), a organizat cu succes cel de-al 5-lea Congres, cu tema „Angajați-vă și faceți-ne auzite vocile: viziune nouă, nouă misiune”, primind sprijin cuprinzător din partea conducerii de vârf a IFJ pentru a spori solidaritatea și de a asigura protecția și libertatea jurnaliștilor din Africa.

Fiind cel mai înalt organism decizional al federației africane, congresul servește drept platformă esențială pentru jurnaliştii africani pentru a aborda provocările din profesia de jurnalist, pentru a promova libertatea presei, a extinde jurnalismul de calitate și a pleda pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și protecția drepturilor jurnaliştilor, stabilind totodată agenda şi politicile organizaţiei pentru următorii trei ani.

Potrivit ifj.org, congresul a reunit lideri și reprezentanți ai sindicatelor și asociațiilor jurnaliştilor afiliate FAJ și IFJ din cele cinci regiuni ale continentului. Acesta a deliberat și adoptat Programul de lucru pentru următorii trei ani, acordând prioritate promovării și protecției drepturilor și bunăstării jurnaliştilor. Alte domenii includ dezvoltarea sindicală, egalitatea de gen în mass-media, organizarea sindicală, jurnalismul etic și justiția climatică.

Congresul a adoptat șapte moțiuni ordinare, care includ îmbunătățirea condițiilor de muncă precare pentru jurnaliști și lucrătorii media din Africa, protejarea siguranței jurnaliștilor și combaterea impunității pentru crimele împotriva jurnaliștilor, promovarea egalității de gen în mass-media, consolidarea apărării juridice a jurnaliștilor pentru a proteja mass-media, solidaritatea sindicală, reconectarea, revigorarea și recrutarea afiliaților pentru reconstruirea FAJ și abordarea țintirii jurnaliștilor din locurile cu probleme din Africa. „Congresul a fost o demonstrație clară a maturității, dăruirii și unității în rândul liderilor jurnaliști din Africa. Capacitatea lor de a exercita eficient democrația internă și de a construi un consens pentru îmbunătățirea jurnaliştilor africani este lăudabilă”, a declarat secretarul general al FIJ, Anthony Bellanger. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *