◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Evoluția femeilor în mass-media, dezbătută de jurnaliști și diplomați în Coreea

Delegația Uniunii Europene din Coreea a găzduit o conferință pentru a discuta perspectivele asupra evoluției femeilor în mass-media. Ambasadorul UE în Coreea, Maria Castillo-Fernandez, a subliniat importanța egalității de gen și a diversității mass-media: „Este ceva ce continuăm să promovăm împreună cu colegii noștri”.

Oficialul a recunoscut, de asemenea, provocările cu care se confruntă femeile în industria media și a subliniat puterea presei de a modela opinia publică. „Știm că există provocări în fiecare sector. Există provocări și în diplomație, dar mass-media au puterea de a mișca opinia publică și de a relata într-un mod obiectiv. Prin urmare, este important să discutăm perspectivele asupra evoluției femeilor în mass-media și cu ce provocări ne confruntăm”, a adăugat diplomatul european, citat de koreatimes.co.kr.

În prima sesiune, un grup variat de jurnaliști din instituțiile media coreene și internaționale, precum și din ambasadori europeni, au discutat despre starea actuală a peisajului media, inclusiv impactul rețelelor sociale, în ceea ce privește egalitatea de gen.

Jurnalistele Chun Su-jin de la JoongAng Ilbo și Victoria Kim de la The New York Times, împreună cu Andres Sanchez Braun, corespondent al agenției spaniole de presă EFE în Coreea, și-au împărtășit experiențele în peisajul media.

A doua sesiune a manifestării s-a concentrat pe provocările cu care se confruntă femeile jurnaliste, în special violența de gen și măsurile ce trebuie luate pentru a atrage atenția asupra acestor probleme. Ambasadorul olandez în Coreea, Joanne Doornewaard, a moderat sesiunea în care au participat membrii juriului Lee Hye-mi de la Asociația Femeilor Jurnaliste din Coreea, Kwon Han-wool de la Maeil Business Newspaper, Min Joo Kim, de la The Washington Post, Lee Chong-ae, de la SBS și ambasadorul portughez Susana Vaz Patto. Jurnalistele au discutat atacurile online la care au fost supuse, de la comentarii discriminatorii până la e-mailuri abuzive. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *