◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

A nu face absolut nimic a devenit un… concept

Niksen este termenul olandez pentru… a nu face absolut nimic. Cartea „Niksen: Embracing the Dutch Art of Doing Nothing”, de Olga Mecking, are peste trei ani de când a fost lansată și este un succes fulminant.

Mai precis, despre ce este acest fenomen devenit concept? „Definiția pe care o folosesc în carte este: a nu face nimic, fără niciunun scop. Nu vizionați un film, nu derulați rețelele sociale, nu citiți e-mailuri. Când pregătim mesele, ne gândimcă vom slăbi; dacă mergem la plimbare, numărăm păașii ca să ajungem la rezultatul optim pentru sănătate. Așa pierdem distracția de a mânca sau de a merge. Deci niksen este despre a renunța la rezultat”, detaliază Mecking, citată de The Guardian.

Din momentul în care articolul autoarei cărții, care descrie conceptul, a fost publicat în New York Times, în 2019, a devenit viral. Până acolo încât David Lloyd Leisure, care are peste 100 de cluburi de fitness în Marea Britanie, a anunțat că lansează… cursuri de niksen pentru a ajuta oamenii să „elibereze tensiunea”. Există încă și mai multe cărți care sunt variațiuni pe tema niksen.

Pe de o parte, unii afirmă că succesul niksen este o reacție la epuizarea profesională, pe de altă parte se consideră că multitudinea de activități pe care le derulează omul contemporan îl împing spre dorința de decuplare. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *