◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro05.12.2023

Varianta omicron va scoate covid-19 din faza pandemiei

Răspândirea variantei omicron a SARS-CoV-2 va transforma covid-19 într-o boală endemică, cu care oamenirea poate învăţa să trăiască, preconizează Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA.„Nimeni nu ştie exact când ne vom afla la capătul tunelului, dar vom ajunge acolo. Odată cu creşterea imunităţii în rândul populaţiei şi cu omicron va exista multă imunitate naturală în afară de vaccin şi vom avansa rapid către un scenariu care va fi mai aproape de endemic”, a declarat şeful strategiei de vaccinare la EMA, Marco Cavaleri.

Pe de altă parte, filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a subliniat că în prezent este imposibil ca noul coronavirus să fie catalogat drept endemic. „Avem în continuare un virus care evoluează destul de rapid şi care ridică noi provocări. Nu ne aflăm, aşadar, în punctul în care să-l putem califica drept endemic”, a subliniat însărcinata cu Situaţii de Urgenţă la OMS Catherine Smallwood.

OMS Europa avertizează, de asemenea, că lupta împotriva covid-19 cu doze „booster” anticovid actuale nu este o strategie viabilă, o părere împărtăşită de EMA. Mai degrabă este necesar ca statele să înceapă mai degrabă să se gândească la o administrare a unor doze „booster” la o perioadă lungă şi să le administreze la începutul iernii, la fel ca pe vaccinul antigripal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *