◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro22.02.2024

Pierderile economice totale din catastrofe naturale în 2023: 260 miliarde de dolari

Cutremurele din Turcia și Siria, incendiile din Hawaii și alte catastrofe naturale au provocat pierderi asigurate estimate la 100 de miliarde de dolari până acum în 2023, a estimat Swiss Re. Suma, care se compară cu o medie pe 10 ani de 89 miliarde de dolari pe an, este una dintre primele estimări ale unui asigurător major.

Asigurătorii au crescut tarifele pe care le percep ca urmare a dezastrelor tot mai mari și, în unele locuri, au încetat să ofere acoperire. Swiss Re a spus că pierderile asigurate de la furtuni puternice au constituit un record de 60 de miliarde de dolari, cu pierderi mari în SUA și în Europa, potrivit businesstimes.com.sg. Aproximativ 40% din aceste pierderi (108 miliarde de dolari) au fost acoperite de companiile de asigurări, estimează Swiss Re, care precizează că, pentru al patrulea an consecutiv, pierderile suferite de sectorul de asigurări au depăşit pragul de 100 de miliarde de dolari.

Pierderile economice totale din catastrofe naturale, inclusiv cele care nu sunt asigurate, au fost estimate la 260 de miliarde de dolari în 2023.

Munich Re urmează să publice raportul anual de catastrofă în ianuarie 2024.

În SUA, cu 18 furtuni care au provocat dezastre naturale, au fost generate sectorului de asigurări pierderi de circa 50 de miliarde de dolari, în timp ce în Europa cea mai afectată ţară a fost Italia, cu pierderi de 3,3 miliarde de dolari pentru sectorul asigurărilor.

Incendiile din Hawai au produs pierderi de 3,5 miliarde de dolari, deşi catastrofa naturală care a provocat cele mai multe pierderi sectorului asigurărilor a fost cutremurul din Turcia şi Siria, în valoare de 6 miliarde de dolari. „Efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai evidente”, subliniază Swiss Re, în condiţiile în care 2023 ar urma să fie anul cel mai cald înregistrat vreodată. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *