◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Schioare olimpică din Belarus, arestată și amendată pentru participare la proteste

O schioare olimpică a fost reținută și amendată cu echivalentul a 700 de euro în Belarus, pentru încălcarea legilor care vizează protestele de masă ale opoziției.

Aliaksandra Ramanouskaya a fost arestată după un antrenament, a anunțat Fundația pentru Solidaritatea Sportului din Belarus. Sportiva în vârstă de 25 de ani a fost dusă la o secție de poliție din Minsk și acuzată. „Ramanouskaya a fost acuzată pentru încălcarea procedurii stabilite pentru desfășurarea unei întâlniri, miting, procesiune stradală, demonstrație, pichetare, alt eveniment în masă”, scrie organizația.

Ramanouskaya a fost un critic vocal al președintelui Belarusului, Alexandr Lukașenko, după realegerea sa contestată, în august anul trecut. Potrivit Fundației pentru Solidaritatea Sportului din Belarus, organizație care sprijină sportivii excluși din cauza opiniilor lor politice, Ramanouskaya plănuia să concureze la viitoarele Jocuri Olimpice de iarnă din 2022, de la Beijing. Ea a participat anterior la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 și a fost campioană mondială în 2019 la schi liber, relatează Euronews.

Ramanouskaya s-a alăturat altor sute de alți sportivi și antrenori din Belarus care au semnat anul trecut o scrisoare de protest deschisă prin care cer eliberarea prizonierilor politici. De atunci, un număr de sportivi au fost reținuți sau concediați de Minsk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *