◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

Emblematicele cabine telefonice roșii din Marea Britanie vor fi întreținute în continuare

AF2X2R Covent Garden London England telephone boxes

Celebrele cabine telefonice publice de culoare roșie din Marea Britanie vor fi întreținute, inclusiv în mediul rural, și li se vor da noi întrebuințări, a anunțat autoritatea britanică de telecomunicații.

Odinioară omniprezente în peisajul Regatului Unit, celebrele telefoane roșii cu plată au ajuns acum la aproximativ 21.000 de bucăți la nivel național, când 96% din populația Regatului are un telefon mobil. În prezent, sunt evaluate cele care nu mai sunt utile și care vor fi scoase din funcțiune.

Autoritatea de reglementare, Ofcom, a anunțat și regulile care ar trebui să protejeze „aproximativ 5.000 de cabine telefonice din Marea Britanie”: vor fi păstrate dacă locația lor nu este acoperită de cele patru rețele de telefonie mobilă, dacă acolo au fost efectuate peste 52 de apeluri în ultimele douăsprezece luni, dacă circumstanțe excepționale justifică menținerea acestora sau

Atunci când cabina este situată într-un loc în care sunt frecvente accidente sau încercări de sinucidere. „Unele dintre cabinele telefonice pe care intenționăm să le protejăm sunt folosite pentru a efectua un număr relativ mic de apeluri. Dar dacă oricare dintre aceste apeluri este de la un copil aflat în dificultate, o victimă a unui accident sau o persoană care intenționează să se sinucidă, acest telefon public poate servi drept colac de salvare într-un moment în care este mare nevoie. De asemenea, dorim să ne asigurăm că persoanele fără acoperire mobilă, adesea din zonele rurale, pot efectua în continuare apeluri. În același timp, intenționăm să dotăm noile cabine telefonice cu WiFi gratuit și încărcătoare”, susține Selina Chadha, directorul de conectivitate al Ofcom.

Alte cabine vor avea o a doua viață și se vor alătura celor peste peste 6.000 de astfel de cabine telefonice dezafectate care au fost transformate în biblioteci, adăpostesc defibrilatoare sau chiar bancomate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *