◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

Apariție în Editura UZP. „Buburuze”, de Raluca Gabriela Smarandache

Asociația „Mihai Eminescu Luceafărul”, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr 108, Sector 4, București, reprezentată de Director Prof. Florina Țîrdei și Primăria Comunei Laloșu, Județul Vâlcea, reprezentată de dl. primar Ruja Adrian, a continuat sărbătoarea limbii române cu a doua lansare de carte de poezie, a elevei Raluca Gabriela Smarandache, „Buburuze”, Editura UZP 2023,  în data de 02.09.2023, Primăria Comunei Laloșu – Județul Vâlcea, unde împreună, organizatori, invitați, familie și comunitate am cunoscut-o pe Raluca și poezia ei. Evenimentul a făcut  parte din seria activităților organizate cu ocazia zilelor localității.

Cine sunt „buburuzele” Ralucăi?

Buburuzele din acest al doilea volum de poezie al Ralucăi, apărut la doar 11 ani, sunt clipe de copilărie personală, scrise simplu, momente în versuri din propriul ei univers, încărcate de emoția momentelor trăite și apoi povestite.

Poeziile autoarei sunt mesaje de iubire și prețuire pentru mama, tata, bunici, profesori, prieteni sau colegi, oferindu-ne din dorința ei de a împărtăși marea bucurie a  unui copil norocos, înconjurat de oamenii care o iubesc și o încurajează să scrie.

Fiecare buburuză este o clipă în versuri, care exprimă mulțumirea sinceră pentru toți cei care contribuie la educația ei, dezvăluindu-ne lumina, bunătatea și căldura cu care este înconjurată în fiecare zi.

O parte din poeme sunt ilustrate cu desene realizate de colegele ei, MADAR ALEXANDRA și MADAR ANA-MARIA,  care i-au citit scrierile și  au fost inspirate de creativitatea și imaginația Ralucăi, reușind să transcrie o parte din versuri în imagini și culori.

„Buburuzele” Ralucăi sunt simple, reale, sincere și ne demonstrează capacitatea acestei fetițe de a combina copilăria cu pasiunea pentru scris.

Așa cum buburuza este o insectă cunoscută și îndrăgită de toți, încă din copilărie,  un gândăcel ce nu poate fi confundat datorită punctelor negre pe spatele roșu aprins sau galben care atrag imediat privirea, așa și Raluca Gabriela Smarandache rămâne inconfundabilă prin poemele sale,  în care poposim zi de zi, clipă de clipă, în lumea minunată a copilăriei, a cunoașterii și a descoperirii lumii înconjurătoare.                                 

Despre carte și autoare au vorbit scriitor Maria Petrescu, dl. primar Ruja Adrian, dna. Director prof. Matematică Florina Tirdei, prof. de Limba și literatura română Claudia Mihăilescu și Director Școala Gimnazială Sat Mologești, Prof. Simona Roșu.  Momentele de poezie au fost asigurate  de elevii Sara Popa și Sofia Popa din București, Giulia Săraru, Dani Pleșa, și Amalia Pleșa din Comuna Laloșu.

Asociația „Mihai Eminescu Luceafărul” a premiat autoarea volumului și organizatorii, Primăria Comunei Laloșu, reprezentată de Primar Ruja Adrian, viceprimar Rugea Ilie Florian și dl. consilier Gigel Lupescu, gazda noastră.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe pentru copiii, cadrele didactice și invitații  prezenți și un moment artistic susținut de călușarii din Comuna Morunglav, Județul Vâlcea.

 

 

Maria Petrescu /UZPR București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *