◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro12.06.2024

Poliția suedeză va putea folosi tehnologia de recunoaștere facială în timp real

Guvernul Suediei a declarat că dorește să ofere forțelor de ordine capacitatea de a utiliza tehnologia de recunoaștere facială în timp real de la camerele din locuri publice, de exemplu pentru a identifica persoanele suspectate de anumite infracțiuni. Anunțul vine după ce Uniunea Europeană a adoptat, în martie, reguli care să guverneze utilizarea inteligenței artificial și care au interzis recunoașterea facială în timp real în spațiile publice, dar au permis unele excepții, pentru aplicarea legii.

În decembrie, guvernul suedez a ordonat o anchetă cu privire la extinderea puterilor pentru aplicarea legii de a utiliza supravegherea camerelor, inclusiv utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială. Ministrul Justiției, Gunnar Strommer, a declarat într-o conferință de presă că ancheta, ale cărei concluzii au fost prezentate guvernului, urmărește să ofere „perspectivele” necesare pentru a avansa „considerabil” cu privire la utilizarea camerelor de luat vederi pentru combaterea criminalității. „Recunoașterea facială în timp real în locuri publice ar trebui permisă în scopuri de combatere a criminalității, în măsura în care reglementarea UE privind inteligența artificială o permite”, a spus Kazimir Aberg, care a condus ancheta, citat de Euractiv.

Strommer a spus că guvernul va începe să lucreze la consolidarea detaliilor planului, chiar dacă momentan nu a fost propusă nicio dată pentru implementarea acestuia. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *