◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.05.2024

Italia a lansat sistemul de vize pentru nomazii digitali

Italia este una dintre destinațiile de vacanță preferate din lume, iar acum, țara mediteraneană devine favorită și pentru nomazii digitali – cei care lucrează în afara țării lor de origine și își schimbă locația frecvent, care au la dispoziție o nouă viză pentru lucrătorii la distanță, intrată îbn vigoare de câteva zile.

Potrivit Euronews, viza italiană „este gestionată în conformitate cu articolul 27 din codul de imigrare, ceea ce înseamnă că este destinată lucrătorilor cu înaltă calificare”, explică .

expertul în mobilitate Damien O’Farrell.

Decretul guvernului italian definește un nomad digital ca fiind cetățean al statelor non-UE „care desfășoară o activitate de muncă de înaltă calificare cu utilizarea unor instrumente tehnologice capabile să le permită să lucreze de la distanță, atât ca lucrător independent, cât și ca un colaborator sau angajat al unei companii, chiar dacă nu este rezident în Italia”.

Viza este deschisă lucrătorilor care au un venit anual de cel puțin trei ori nivelul minim necesar pentru scutirea de la participarea la costurile de asistență medicală în Italia –  puțin sub 28.000 de euro anual. Asigurarea de sănătate pare a fi cea mai importantă cerință de acceptare, indivizii trebuind să încheie planuri solide, valabile pentru întreaga perioadă a șederii lor. Cei care aplică trebuie să demonstreze și că au o cazare adecvată pentru durata șederii și că au fost nomazi digitali sau lucrători la distanță în altă parte cu cel puțin șase luni în urmă.

Nu toată lumea poate aplica – persoanele care au fost condamnate pentru o infracțiune în ultimii cinci ani, chiar și cu o sentință nedefinitivă, vor fi automat respinse din procesul de acordare a vizei. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *