◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.05.2024

Guvernul Suediei elaborează modalități de atragere a cercetătorilor

Guvernul din Suedia derulează un poroiect prin care să facă țara o destinație mai atractivă pentru studenții străini, doctoranzi și cercetători. Potrivit thelocal.com, 41% dintre persoanele care au început studiile doctorale în Suedia în 2022 au fost străine, ajungând la 63% în domenii ca științe ale naturii, a anunțat guvernul. „Suedia este o națiune puternică în cercetare și inovare, iar colaborările internaționale sunt esențiale pentru ca noi să putem menține acest lucru. O parte esențială este de a deschide calea pentru cercetătorii străini, care să vină în Suedia și să-și împărtășească cunoștințele”, a declarat ministrul Educației, Mats Persson, într-o declarație.

Analiza ar trebui să evalueze dacă regulile de migrație ale Suediei sunt potrivite pentru a atrage și reține cercetători străini și să propună măsuri pentru a le facilita rămânerea, pe fondul îngrijorării că prea mulți talente părăsesc țara după terminarea studiilor.

Înainte de vara lui 2021, studenții doctoranzi erau eligibili pentru rezidența permanentă dacă locuiau în Suedia cu un permis de studii doctorale timp de patru din șapte ani, dar nu s-a menționat dacă guvernul ar putea lua în considerare readucerea acestuia.

Raportul final al proiectului va sugera, de asemenea, modalități de a restrânge numărul străinilor care abuzează de sistem. Într-un raport din 2022, Agenția pentru Migrație a constatat că un număr mare de persoane își folosesc permisul de student ca o modalitate mai ușoară de a se muta în Suedia.

Termenul de realizare a proiectului este 9 decembrie. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *