◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

Criza de profesioniști se acutizează în toată Europa

Aproximativ 75% dintre angajatorii din 21 de țări europene nu au putut găsi lucrători echipați cu competențele potrivite în 2023. Aceasta a fost în creștere cu 33 de puncte procentuale față de 2018 – și nu există niciun semn că cererea de muncitori calificați va încetini în curând, potrivit Euronews. Această creștere a fost de peste 50 de puncte procentuale în Irlanda, Marea Britanie, Spania și Franța. De exemplu, a ajuns de la 18% la 81% în Irlanda și de la 19% la 80% în Marea Britanie.

Lipsa de calificare devine din ce în ce mai mult o problemă serioasă pentru angajatorii din toată Europa, după cum arată diferite sondaje, variind de la 59% în Finlanda la 82% în Germania și Grecia. În 2023, 54% dintre întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din UE au raportat că dificultățile de a găsi angajați cu competențele potrivite erau una dintre cele mai grave probleme, potrivit Eurostat.

Sondajul a arătat că deficitul de talente este și o provocare globală semnificativă. „Cifrele din sondajul nostru anual privind lipsa de talente, profesioniști și lucrători calificați au crescut dramatic, iar nevoia de muncitori calificați devine din ce în ce mai acută”, a declarat Mara Stefan, VP Global Insights la ManpowerGroup, pentru Euronews Business.

În medie, 56% dintre angajatorii din UE susțin că principalul motiv pentru deficitul de competențe este că există puțini candidați sau chiar deloc, arată un sondaj Eurobarometru. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *