◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Germania a dezmembrat cea mai mare platformă rusă de darknet

Cea mai „mare” platformă globală de vânzări a „darknetului”, numită „Hydra Market” și care funcționează în limba rusă din 2015, a fost dezmembrată și au fost confiscați bitcoini în valoare de 23 de milioane de euro, a anunțat justiția germană, citată de AFP. „Serverele celei mai mari piețe de darknet din lume au fost confiscate și au fost securizați 543 de bitcoini cu o valoare totală de aproximativ 23 de milioane de euro”, arată un comunicat de presă al Parchetului din Frankfurt și al Oficiului Federal pentru Securitate (BKA).
„Darknet” este o versiune de rețea suprapusă ce face parte din rețeaua globală de internet, în care este garantat anonimatul utilizatorilor.
Anchetatorii bănuiesc că platforma „Hydra Market”, cu aproximativ 17 milioane de clienți, ar fi folosită pentru activități criminale și spălare de bani, prin peste 19.000 de conturi de vânzător.
Cel puțin 1,23 miliarde de euro din vânzări au fost realizate prin intermediul platformei „Hydra Market” doar în 2020, făcând-o „piața ilegală cu cea mai mare cifră de afaceri din lume”, potrivit comunicatului.
Site-ul în limba rusă accesibil prin intermediul rețelei Tor a fost folosit în principal pentru comerțul cu droguri, date furate și documente falsificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *