◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Europa, nepregătită în fața riscurilor climatice

Europa nu este pregătită pentru riscurile climatice în creștere rapidă cu care se confruntă, susține Agenția Europeană de Mediu (AEE), citată de The Guardian.

De la incendii care aprind case până la vremea violentă care pune în dificultate finanțele publice, raportul arată că sunt necesare mai multe măsuri pentru a aborda jumătate din cele 36 de riscuri climatice semnificative, cu consecințe potențial grave, pe care le identifică pentru Europa. Încă cinci riscuri necesită măsuri urgente, se arată în raport.

„Noua noastră analiză arată că Europa se confruntă cu riscuri climatice urgente care cresc mai repede decât pregătirea noastră societală”, a declarat Leena Ylä-Mononen, directorul executiv al AEE.

Raportul arastă că cele mai presante riscuri – care se agravează pe măsură ce poluarea cu combustibili fosili încălzește planeta – sunt stresul termic, inundațiile rapide și revărsările râurilor, sănătatea ecosistemelor de coastă și marine și nevoia de fonduri de solidaritate pentru recuperarea după dezastre.

Când cercetătorii au reevaluat șase dintre riscurile pentru sudul Europei, pe care l-au descris drept o regiune „hotspot”, au descoperit că este nevoie de acțiuni urgente, de asemenea, pentru a menține în siguranță culturile și pentru a proteja oamenii, clădirile și natura de incendii.

„Există tot mai multe dovezi ale adaptării, dar cu siguranță nu sunt suficiente. Nu avansează suficient de repede și nu ajunge la cei care au cea mai mare nevoie – este destul de înfricoșător”, a spus Robbert Biesbroek, de la Universitatea Wageningen, autor al raportului.

Europa s-a încălzit mai mult decât orice alt continent de la Revoluția Industrială – de aproximativ două ori mai repede decât media globală. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *