◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Chipul blând al mamei, oglindit în suflet de copil!

Duminică, 10 martie 2024, biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Mina” a găzduit festivitatea de premiere a Concursului de Creație Literară „O, mamă, dulce mamă!”, ediția a treia, organizat în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Liga Scriitorilor din România și Școala Gimnazială „George Emil Palade” din Buzău.

Părintele Alexandru Pripon, inițiatorul și organizatorul concursului, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, le-a urat bun venit celor prezenți, i-a felicitat pe copiii participanți și a spus, de asemenea, că toate textele înscrise în concurs au impresionat prin frumusețea și inocența lor. Toți elevii sunt câștigători și acest lucru se observă inclusiv din numărul mare de lucrări pe care le-au trimis, iar membrilor juriului le-a revenit o misiune foarte grea, aceea de a-i desemna pe cei mai buni. De asemenea, acesta a mărturisit că a primit o donație, de 200 de lei, din partea unui copil din clasele primare, Luca – prin bunica acestuia – fericit să dăruiască acești bani altor copii.

În Concursul de Creație Literară „O, mamă, dulce mamă!” au fost înscrise 127 de lucrări, în limba română, din țară, dar și din Republica Moldova, din Raionul Cahul, ori din Chișinău.

Așa cum ne-am obișnuit, deja, și la această ediție au fost acordate premii, purtând numele unor personalități ale culturii buzoiene: premiul „Alexandru Oproescu”, premiul „Marin Ifrim”, premiul „Nistor Tănăsescu”, premiul „Dumitru K. Negoiță”, câteva premii ale unor reviste de prestigiu din zona Buzăului: premiul revistei „Caietele de la Țintești”, premiul revistei „Uscând o lacrimă”, premiul revistei „Literadura”, premiul „comandor Vasile Prăjescu” și premiul „Lidia Marieta Frîncu”, la care s-au adăugat premiul președintelui juriului, premiul filialei Buzău a Ligii Scriitorilor, precum și un premiu I, două premii II și un premiu III.

Misiunea cea mai grea, aceea de a desemna câștigătorii, a revenit juriului, alcătuit din prestigioși oameni de cultură buzoieni: Tudor Cicu, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România, președintele juriului la acest concurs; Elena Căpățînă, președinta filialei Buzău a Ligii Scriitorilor din România și membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România; Mihaela Roxana Boboc, membră a Uniunii Scriitorilor din România.

La eveniment au fost prezenți și alți oameni apropiați și dragi ai organizatorilor: Viorel Frâncu, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Uniunii Epigramiștilor din România; Stelian Grigore, profesor, membru al Ligii Scriitorilor din România și cetățean de onoare al comunei Țintești; Lidia Dinu, de la filiala de carte religioasă a Bibliotecii Județene Buzău; Laurențiu Belizan, membru al Uniunii Scriitorilor din România; Gina Zaharia, membră a Uniunii Scriitorilor din România, alături de mulți alți invitați, de copiii participanți, părinții acestora, precum și profesorii lor îndrumători.

Fericiți și vizibil emoționați, copiii au primit diplome de participare și darul dulce acordat de organizatorul concursului, iar cei care au obținut premii au primit, în plus, cărți, reviste și o sumă de bani.

În paralel s-au desfășurat alte două concursuri, în limbile germană și engleză, la care au participat aproximativ 100 de lucrări și s-au adresat doar elevilor de gimnaziu: „Oh, liebe Mutter, mein Lichtstrahl!” (elevii participanți având ca profesori coordonatori pe Alina Ane-Maria Pripon, profesor de limba germană la Școala Gimnazială „G. E. Palade” din Buzău și membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, și pe Roxana Mirică, profesor de limba germană la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău), respectiv „Oh, beloved mother, my beam of light!” (elevii participanți având-o ca profesor coordonator pe doamna Camelia Andreia Timofte, profesor de limba engleză la Școala Gimnazială „G. E. Palade” Buzău).

Ar fi minunat să asistăm la cât mai multe ediții ale Concursului, care îi promovează pe noii scriitori, iar dacă acest lucru se va întâmpla, atunci, înseamnă că organizatorul, profesorii coordonatori și juriul și-au îndeplinit misiunea și și-au atins scopul de a pune o cărămidă la temelia viitoarei literaturi.

 

Prof. Alina Ane-Maria Pripon

membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *