◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro06.05.2024

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal: „Ne-a fost răpită astăzi o personalitate luminoasă a literelor românești, poetul Nicolae Dabija

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal: „Ne-a fost răpită astăzi o personalitate luminoasă a literelor românești. Poetul Nicolae Dabija a căzut victimă flagelului care ne ține ostateci de mai bine de un an. Ne-a dăruit peste 80 de volume de poezie care îmbogățesc limba noastră și ne aduc aminte de comuniunea culturală și istorică de nezdruncinat cu frații de dincolo de Prut.
Membru al celor două Academii, din Moldova și România, Comandor al Ordinului “Steaua României”, care i-a fost acordat în anul 2000 , pentru marile merite pe care le-a avut în renașterea conștiinței naționale românești, Nicolae Dabija a fost o voce prin care timp de decenii au răsunat unele dintre cele mai puternice mesaje patriotice, atât în operele sale cât și în activitatea sa politică și publică.
Ne vor lipsi curajul opiniilor, îndrăzneala gândurilor, frumusețea verbului prin care îndemna la încredere și la construirea unei lumi în care cultura și frumusețea să prevaleze. A fost o voce a speranței pe care nu o vom uita.
Astăzi ne căutăm consolare în versurile pe care ni le-a lăsat: “Plouă cu seminţe, fără puteri / le măturăm şi le ardem, pe câmpul arat… / Dar ce-am văzut cu ochiul-al-treilea ieri / va fi doar mâine cu adevărat.”
Odihnească-se în pace!”
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *